Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Twindragon képe
"Az ember, amíg az állati ösztönei fennhatósága alatt él és
2010. június 26. szombat, 19:13 | Twindragon   Előzmény

"Az ember, amíg az állati ösztönei fennhatósága alatt él és nem érti meg annak fontosságát, hogy tudatos legyen önmaga felé, addig nagyon sok energiát fog veszteni és csodálkozni azon, hogy miért is nem egészséges.
A Prometheus mondába egy sas mardossa Prometheus máját.
A sas jelképezi a vágyat, ami béklyó alatt tartja az embert, ami nem engedi azt, hogy igazán az legyen, aki .
A lánc, amivel a Kaukázus hegyéhez kötözte Zeusz az anyagba süllyedést jelentette, amitől az emberiségnek meg kell szabadulni, ami még az állatiasságot is jelenti."

Most off-olnék egy kicsit!!!

Izidor te vagy nem ismered a mitológiát (bár ezt kötve hiszem), vagy szándékosan kiragadsz egy részletet a teljes mondából, és sajátosan újraértelmezed!!! Prométheusznak pontosan azért kellett bűnhődnie, mert tudatosságot adott az embereknek, és ezt nem nézte jó szemmel a többi isten, és főképpen az "istenek királya" Zeusz! Pedig Zeusz volt az aki leginkább kiélvezte a testi vágyakat (gondolj csak a sok "törvénytelen" gyermekére, vagy szerelmi kalandjaira, ahol leginkább állati alakot öltött a légyottoknál)

Üdv: Twin

“Nem veszítettem el a kedvemet, mivel minden egyes sikertelen kísérlet egy újabb lépést jelent előre.” (Thomas Alva Edison)