Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
dogma
2010. június 24. csütörtök, 10:08 | izidor (útkereső)   Előzmény

Kedves N.

Ezt írtad.

"Nem a helyénvalósággal van gondom! :-)
Inkább ez a vallásosságba burkolás -> "Bábel tornya" , "bűnbeesés" , Lucifer bonyolítja a mondanivalót!
Szükség van erre, hogy tényleg eljussunk a lényegig?"

Pontosan a lényeget kérdezted meg.
Igen szükség van rá.
Addig, amíg a vallási dolgok, fogalmak...de nem is nevezném vallási dolgoknak inkább, csak más megközelítésnek...amíg ezek a dolgok taszítanak bennünket, vagy csak régimódinak tartjuk őket, vagy dogmának, addig nincs igazán rálátásunk arra, hogy, amit akkor és úgy fejeztek ki tökéletesen megegyezik azzal, amit jelenleg megtapasztalhatunk.
Az alapja a dolgoknak ez.
Akiben ellenérzéseket vált ki ez a mondat, annak valószínű, hogy van mit egyesítenie magával, mert ez az ellenérzés és undor valahol jó mélyen a sejtjeiben van kódolva.
Vallásosságba burkolás?
Én nem teszek ilyet...nem burkolok semmit be, ami igaz önmagában.
Több vallás ugyanarról beszél, csak az egyik abban a megközelítésben, hogy Isten bennünk él, a másik meg abban, hogy Isten odakint él, rajtunk kívül. Az Istent gondolja úgy mindenki, ahogy a világnézetével megegyezik.
Atlantisz után két irányzat indult el, az egyik az északi a másik a déli.
Ennek fényében jól ráláthatunk arra, hogy miért is voltak azok a nagy különbözőségek, holott senki sem akart a másiknak rosszat, meg voltak győződve a saját hitükről, csak egy dolgoot nem láttak, hogy az egyik is igaz és a másik is. De a végső igazság abban van, amikor a kettő ötvöződik...mert a kinti érzékelhető világ mögött is ugyan az az Isten van és a lelki világunk mögött lévő isten is pontosan ugyanaz.
Az egyik a férfi, a másik a női aspektus.
ha ennek a fényében tekintünk a vallásokra, akkor azt is megértjük, hogy miért voltak ellentétben, holott az igazság szerint mind a kettő igazat beszélt. Az, hogy ezekhez dogmatikus dolgok is kerültek, az még nem jelenti azt, hogy az alapigazság nem létezik.
Én nem a vallásos dogmákat erősítem, hanem egyszerűségében beszélek a dolgokról, abban a minőségében, ami építő(aki ezt nem látja be, az is helyén van).
Számomra nagyon sok segítséget nyújtottak ezek a dolgok. Mindig is távol tartottam magam a vallási dolgoktól , volt bennem egy nagy ellenérzés, valamelyik életemből kifolyólag, nem hiszem, hogy ezen életemben lett volna valami, ami ezt hozta volna. A lényeg az, hogy minél többet megértünk ezekből a dolgokból, akkor a jelen életünkben sokkal többet adhatunk magunknak, sokkal toleránsabbak leszünk...mert ez a gondolat világ igen is egyeztethető minden modernebb önmegvalósító dologgal.
Nagy szüksége van az emberiségnek arra, hogy szellemileg ismét befogadók legyenek...e mellet az alázatot is tudják gyakorolni a megfelelő mértékben. ehhez a felismeréshez nagy segítséget nyújt akár a Bábel tornyának, zűrzavarának a megismerése, megértése, integrálása.
Aki ezeket a dolgokat nem tartja valóságosnak, az is helyén van a világban. Ez viszont megint csak nem hozza azt, hogy az alapigazság nem élne.
Sok emberi bölcsesség értelmetlenség a szellemi világban...az egyetemes törvényekhez mérten csak az egó próbálkozása a túléléséért.
Számomra a bűnbeesés, Lucifer ugyanolyan jelenkori és modern, mint amikor arról beszélünk, hogy kvantum ugrás, vagy dezoxiribonukleinsav...stb.
Vannak lelkek, akik tényleg nagyon nehezen tudják levetkőzni ezt a vallási dolgot, mert akár előző életeikben máglyán is végezhették az életüket...az pedig nem semmi...ezt viszont tovább viszi a lélek, ezt a fájdalmat, haragot...a jelenbe...érdemes ezen elgondolkodni.
A lényeghez eljutni igazán annyit is jelent, hogy felkelni a karosszékünkből és nem csak az instant karmaoldásban bízni...erről már írtam is egy verset és nem egy cikket.

http://exuziaizidor.blogspot.com/search?q=instant+karmaold%C3%A1s

Szeretettel,
izi