Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
elfogadás
2010. június 23. szerda, 20:50 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

Fogad el, hogy sérült a gyermeked.

Unokatesóm kislánya született így. Ő is így gondolja, minden eset, család más. Most viszont nyit, más szülők felé is, na nem a mártír szülők felé, akik csak hajtogatják, mi mindent megtesznek, mennyi szenvedés árán, hanem addig várt, míg hasonló gondolkodású szülőkkel nem találkozott.

Arra a pontra ért, hogy nem tehet róla, nem ostorozhatja magát egy életen át, rendkívül felnézek rá, hogy belátta. Azt is belátta, az sem baj, ha ideges, fáradt, kiborul. Csak a lelke jelez, ideje feltöltődni.

Fogad el, neked is kell idő, megérdemled a feltöltőtést, így ráadásul újjult energiával állhatod a sarat a hétköznapokban. Amíg gyötröd magad, hogy "nem szabad idegesnek (stb) lennem", mert nem ilyen egy jó (!) anya, addig egyre sűrűbben állnak elő ilyen helyzetek.

Ne vádold magad, vannak dolgok, amik megtörténnek, csak úgy. Éld meg a minden nap apró örömeit is. Mikor örültél valaminek, csak úgy utoljára? (még ha egy nyíló virágról is van szó) Mikor érzted utoljára önfeledtnek, jónak, erősnek magad?

Pedig az vagy (!!!!!), minden pillanatban, de ha nem figyelünk erre a tényre is, jön a rossz hangulat, energiahiány, fáratság, indul az ördögi örvény, visz lefelé, a depresszió merdébe.  Onnan viszont elég nehéz kijönni.

Szeresd magad bátran.

Őszintén ölellek, sok erőt és kitartást kívánok Neked. Minden a rendelkezésedre áll, csak keresd meg a kicsi örömöket is, töltsd magad. Anyaként az ember sokszor alárendeli magát a családnak, csak az nem mindegy milyen mértékben. Itt sem jó a túlzás, éhes hassal nehéz kenyeret osztani ;). Igazán Te is akkor tudsz önmagadból adni, ha a Te lelked is "gazdag", nem pedig akkor, mikor a napi gondok teljesen felőrlik. (Sanyinak van is ilyen CD-je, melegen ajánlom, nagyon jóó- elfogadás, szeretet, önértékelés azt hiszem a csomag neve)

Áldjon meg az Isten, minden pillanatban Titeket.

Szeretettel: Anita