Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Húúú...ez nagyon jó téma. Az egó alapból akkor kezdett olyan
2010. június 23. szerda, 15:36 | izidor (útkereső)

Húúú...ez nagyon jó téma.
Az egó alapból akkor kezdett olyan mértéket ölteni, ami már nem építő, nem előnyös, amikor az ember Isten(nevezze mindenki úgy, ahogy a világnézete szerint helyén való) fölé akarta emelni magát.
Ez nagyon sokszor megtörtént, többek között a Bábel zűrzavara is ehhez kapcsolódik, meg az, amikor adam úgy döntött(behatások , ellenerők), hogy az alázatlan lesz, a magasabb egyetemes rend irányában.
Ez a folyamat olyannyira elterebélyesedett, ahogy a materializmus megjelenésével olyan állapotok kezdtek uralkodni a világon, hogy teljes szellemi sötétség jött létre.
Ez a szellemi sötétség még erősebbé tette az egót, mert nem engedte meg azt, hogy az anyagon túl is lássunk valamit.
Lebutítottuk magunkat olyannyira, hogy azt képzeltük mi emberek(teremtettek) sz...tuk a spanyolviaszt.

Az ember nem mindig tudta magáról kijelenteni azt, hogy ő "én".
Sokáig csak pl. spártainak tudta magát vallani. Az, hogy az ember megkapta annak lehetőségét, hogy az ént érezze és ezt az individumot az egységgel ötvözni tudja majd, az lesz az igazi kihívás...mert, amíg csak az én van és nincs egységtudat, az ember nem individuálisan egységtudatú, addig úgy viselkedik, mint egy rákos sejt.
A rákos sejt felemészt mindent maga köröl, miközben elfelejti, hogy a nagy egész része.

Az asztráltestünkben vannak az érzéseink, gondolataink, érzelmeink.
Ezen magasabb testünkben gerjesztődik az a folyamat, ami azt is szülheti, hogy túlzottan egósak legyünk, vagy éppen csak annyira, amennyire szükséges.
Az asztráltestünkhöz a saját gondolatainkon, érzéseinken, érzelmeinken kívül egyéb erők is kapcsolódnak.
Már említettem, hogy vannak olyan erők, amik önmagunk felé segítenek és vannak a másik erők, amik önmagunktól eltávolítanak, ezek az ellenerők.
Bibliai megnevezés szerint az asztráltesthez tartozó ellenerő a luciferi ellenerő.
Ha csak vissza ugrunk a éden kertjéig és ott megkérdeznénk azt az ellenerőt, ami jelen van, hogy mi a neve...a kígyó személyében, pont Luciferrel találkoznánk.
Az első ilyen túlzott egós beütés gerjesztője tehát nem más, mint Lucifer.
Ha tudjuk, hogy jelenleg is az asztráltestünk(lélektestünk)szerves része, akkor ezzel a rálátással már sok mindent kezdhetünk.
De ez a módszer így nagyon nem leírható, mert ehhez sok háttérinfóra is szükségünk van.
A Megváltó erő, ami nem egy humbug, csak annak, aki szűk látókörű és a matéria rabja...szóval a megváltó erő az, ami az egónkra tud hatni, pontosabban azon ellenerők hatását tudja lecsökkenteni, vagy átszellemesíteni...mivel is, a mindent átható szeretettel...ez mi is?...pontosan Krisztus vére...mindent áthat, akkor nem csak az anyagot, hanem minden minőséget.
Amikor tiszta szándékunk van a helyén való változásra, ami önmagunk felé visz, akkor ezen megváltó erő a mindent átható szeretetével, hatással van a luciferi ellenerőre(ami az asztráltestünkben van, ahol az egó változhat)...és itt jön a képbe az, hogy nem ellene van, hanem átszellemesíti, megdobja kenyérrel.
Bármilyen ellenerő úgymond hatását veszti ezen SZERETET jelentében és átalakul.
Ez az igazi alkímia.
Ez a módszer igen is hatásos, nem véletlenül vannak az imák a meditációk, de önmagukban azért nem hatásosak csak, mert a háttér információ( a bölcsesség, női aspektus, szent szellem)még nem él bennünk.
Ha ez a Szent szellem általi bölcsesség is ötvöződik ezzel a szeretettel, akkor már igazán nyert ügyünk van.
Azt hozzá kell tennem, hogy az intelligencia az ellenerők kezében is van, ezért is ilyen agyafúrtak, ha lenne nekik agyuk.:-)
tehát, a háttérinfó pontosan azért is szükséges, hogy ne vakon álljunk elébük, mint ezeddig, mert akkor úgy dobálnak, ahogy akarnak a túlzásba vitt egó, avagy a semmi érzés, a önbizalom hiányának állapotába...a szegény én állapotába, ahol nem tudunk kezdeni magunkkal semmit.
A túlzott szabadság ugyanannyira bomlasztó, mint a túlzott alázatosság.
(Bocs a helyesírási hibákért, had szabadkozzak egy kicsit, gyorsan írtam)

Az emberiségnek meg kell tartani az éntudatát, miközben egységtudatú marad ez is az élet értelme.
Régen, csak egységtudat volt és nem volt meg az indivídum...

Szeretettel,
izi