Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Meg fogsz lepődni Kati, de lehet beszélni az ego fejével!
2010. június 23. szerda, 1:14 | Huszti Sándor -...

Meg fogsz lepődni Kati, de lehet beszélni az ego fejével!

Nem olyan fafejű Ő, bizonyos alkukba hajlandó belemenni. Bár szerintem inkább butaságból teszi (legalábbis az enyém : ), ezért ha azt érzi, hogy szeretve van, jól érzi magát, biztonság és kényelem vár rá, akkor cserébe egészen sok dolgot hajlandó feladni!

Régen rendszeresen alkalmaztam ezt a módszert, mégpedig ha valami nagy elengedésre készültem, aminél korábban már kudarcot vallottam, akkor "leültem" megbeszélni magammal (az egommal), hogy mit kap érte cserébe, ha segít.
Egy kis kényeztetésért szinte bármit hajlandó volt elengedni, gyakorlatilag úgy működött, mint a tyúkanyó:

Ha egyesével vesszük ki a tojásokat alóla, akkor addig nem rikácsol, amíg legalább egyet még ott lát. De ha az utolsót is el akarod venni, akkor éktelen nagy ricsajt csap!
Persze lehet, hogy ez nem is így van, valami természetfilmben láttam ezt gyerekkoromban, de akkor még mások voltak a tyúkok is.

Szóval próbáljátok ki, beszéljetek az egotok fejével, kössetek alkut, ajánljatok neki valami fényes vackot, cserébe (f)eladja magát vagy befogadja, amit be kell.
Persze ez nem a legkifinomultabb önismereti technika, de kezdetben beválik, később pedig adódhat olyan helyzet, ahol jól jön az ismerete!