Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
ez itt egy fórum...
2010. június 19. szombat, 10:17 | Domoszlai Katalin   Előzmény

Éva, a Sanyi pont azért tette ide fel, hogy amit problémának látunk veled kapcsolatban ne legyen személyeskedésnek kikiáltva! A fő kérdés az, hogy miért mentegetőzöl? Én is rád mordultam priviben, kaptam is magyarázkodást bőven... Az önismeret azt jelenti, minden belőlem indul ki, a helyzetet én vonzottam be, nekem kell tanulnom belőle, úgy, hogy befogadom a tanítást és a változást...

Beleragadtál egy szerepbe, ez pedig az, én vagyok a segítő... Aztán rájöttél, így tönkre fogsz menni...
Sok gyógyító esik ebbe a hibába... Most olvasom Brandos Bays könyvét a Belső utazást. Milyen érdekes, hogy pont hagymahéj hasonlatot használta ő is... 15 év gyógyítói munka után jutott el oda, hogy beismerte, nem tudja mi van az Énjén belül, valami, ami nagyon komolyan beteggé tette őt. Ez nem zárja ki azt, hogy az addigi tudásával nem segített embereknek, de ez ami eztán jön, igazi minőségi változást jelent.Hát bárki tanulhat tőle, ha elolvassa a könyvét, nagyon szájbarágósan le írja az egészet. Lényeg a lényeg, miután mindent kibontott, megszüntette az összes ellenállást, átengedte magán és befogadta az összes fájdalmat, dühöt stb. az egység élményhez jutott el. Ugyanezt tanítja a Sanyi is, hogy ha valami a külvilágban megérint, erős indulatot vált ki benned azt kizárod, megtagadod. Az önismeret lényege megtalálni a legbelsőbb okot, mi dolgom van vele, miben hazudok magamnak???

Én úgy gondolom, azért vagy ezen az oldalon, hogy megtaláld újra azt, amit a szerethetőség hitének neveznek... Szerethető vagyok, úgy ahogy vagyok... Ha nem segítek senkin, akkor is... Ha eldobom minden szerepemet, akkor is... És megtalálni a helyedet a világban, hogy azokat vonzd be, akiknek érdemben tudsz segíteni.

A következőket fontos lenne megnézni a gyerekkorban:
1. Mennyi teljesítményt vártak el tőled?
2. Szerettek-e csak magadért vagy túlzott mértékben használták a szeretet mint jutalmazást, ezzel kondicionáltak-e arra, hogy szerepet játssz?
3. Megengedték-e, hogy a dühödet, jogos haragodat kifejezd?
4. Ha tiltva volt, hogyan büntették ezt?
5. Ki volt a kis kedvenc a családban?

És nem látom még a helyén azt sem, hogy teljesen elválasztod Istent és az emberi életet... Miért nem lehet ezt elfogadni, hogy halál nem létezik? Gondolom azért, mert még nem a tiéd az, hogy halhatatlan vagy...

Sok kérdés, sok meló...