Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Minek?
2010. június 18. péntek, 9:09 | bodza (útkereső)

Mentegetőzni? Minek? Ezt a leckét én már jó régen megtanultam.

Ha mondok valamit, úgy is gondolom. Akármit reagálnak rá, nem fogok mentegetőzni.

Volt szerencsém hosszú éveken át egy kötözködő, idős házaspárral egy kétlakásos társasházban élni. Mindig találtak valamit, amivel belém köthettek, utána mondták fűnek-fának a saját verziójukat, ami persze akkorára már hatalmas viharrá nőtte magát - az ő elméjükben. Én meg mentegetőztem, magyarázkodtam, közben olyan kicsire zsugorodtam, amilyenre csak lehet, és mindig én jöttem ki belőle rosszul. Ők ezt tökélyre fejlesztették...Akármennyit mondtam az igazat, azt már nem hitte el senki...

Aztán eljutottam odáig, ha valaki valamiért számon akart kérni, vagy rendre akart utasítani, a válaszom annyi volt: "csak". Ajtó bezár az orra előtt. Mindezt mosolyogva - persze ez a legnehezebb volt, mert belülről majd szét robbantam. Innentől kezdve békén hagytak, mert nem találtak rajtam fogást.

Mára már eljutottam odáig, ha valami "félreértést" kell elmagyaráznom /nem "kimagyaráznom"!/, a végére odáig jutunk a partnerrel, hogy valami "kommunikációs hiba" csúszott be... Innentől kezdve nincs tüske, nincs sértődés, téma lezárva. Nekem kb. ennyi.