Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Kirsikka képe
ember-lét, földi lét
2009. február 15. vasárnap, 20:28 | Kirsikka

Szerintem az emberi lét, a leszületés pont a tökéletességért van. Hogy tanuljunk, haladjunk ezirányba, akár tudatosan, akár tudattalanul (nyilván nagyobb léptékben ha tudatosan tesszük). Most úgy gondolom, hogy ha valaki elérte a tökéletességet, akkor annak már nincs értelme leszületni, ha csak nem "direkt", tanítás végett... (pl. Jézus)

Mindenki Pont Annyira Tökéletes ahogy ebben az életében szüksége van rá: tehát amit a Lélek bevállalt, annak teljesítéséhez van meg benne a "szükséges és elégséges (setöbb-sekevesebb) alapanyag". Feltétel, vagy biztosíték a Feladat elvégzéséhez. Ilyen szempontból tartom magunkat, mint lényeket tökéletesnek. De ha belegondolok bármilyen teremtett lény biológiájába, működésébe, leesik az állam, mennyire tökéletesre vannak ők is "gyártva"... akár növények, vagy állatok, bármi!

Nemtudom az az abszolút állapot, amit Sanyi annak hív(sz), mennyire jelent egyet ezzel a tökéletességgel, amiről most szó van, előbbit tökéletes Mostban-létnek fogom fel, tökéletes Jelenlétnek... a megvilágosodást meg nemtudom:P ...még:)