Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
 
Note: Event Views detected that you were very likely running the old version of event_views and has updated your DB tables with new fields required to use the new event_views module.
hermess képe
H: Jó tisztán látni
2010. június 15. kedd, 19:42 | hermess   Előzmény

Egyszer már volt szó erről valahol...

A Fizikai síkon a különbözőségek, az egymást kiegészítő, de különböző képességek, a polaritás vonzzák egymást.

Az asztrális-mentális síkon, a psziché birodalmában a hasonlóságok, a hasonló értékek és értékrend, az egyirányú érdeklődés vonzzák egymást.

Több gond is van ezek értelmezésével.

Egyrészt egymásba mosódnak a síkok az értelmezés során, mert ha két dolog a fizikai síkon különböző, azoknak fentebb is különböző pszichikai tartalmai lesznek . És fordítva, ami fent hasonló - az lent is hasonló formában, képességben nyilvánul meg.

Már most, ha lent a fizikai testében egy férfi és egy nő (az egyik legnagyobb polaritás) imádják egymást, föntebb a pszichikai síkon az ehhez a polaritáshoz tartozó férfi érzelmi-gondolati tartalom és a női megfelelő egyszerűen irritálja egymást (férfi és női logika, hozzáállás, autóvezetési stílus, stb.)

Vagy ha fent hasonló az értékrend és az irányultság - az lentebb szintén hasonló képességekben fog megjelenni, és bizony ebből unalom, vagy versengés lesz, mert itt az ellentétek vonzzák egymást. Ne feledkezzünk meg erről sohasem!

Másrészt, ami a fizikai síkon található, az állandóan változik, idővel bizonyosan átalakul. De minél feljebb vizsgálódunk, annál tartósabb dolgokat találunk. Ami örök és sohasem változik, az maga a Szellem, és a Szellemi Törvények. A feltétlen szeretet tartósabb, mint a szerelmi vágy.

Vagyis tényleg érdemesebb hasonlóságok mentén társat választani, kapcsolatokat és közösséget építeni.

Legvégül harmadszor - az értékrend is változik a tudatossági szintek, a személyiségfejlődés függvényében, sőt a különbségek olyan nagyok tudnak lenni, hogy a kommunikáció ellehetetlenül. Társat úgy érdemes választani mindenben, hogy a tudatossági szintje legyen azonos az enyémmel, mert akkor az értékrendje már majdnem biztos, hogy hasonló lesz. Minél feljebb tart, annál inkább.

Így hát, ha valaki nagyon vágtázik a spiritualitás felé, és a társa nem követi - jó ha lecsendesedik, mert a meg nem értés garantáltan bekövetkezik. Mindig arra jó figyelni bármelyik síkon, ami erősíti a vonzást. Ha valami egyik síkon idegesít, keresd meg a másik végét a másik síkon, ott megtalálhatod a vonzó részét. Csak a figyelmed fókuszát kell átvinni.

Mindezek után negyedszer - ha az eddigiek maradéktalanul passzolnak, és még a fizikai vonzás is fennáll a társak között, akkor azt nagyon, de nagyon kiérdemelte, akinek ilyenben része van! Sokat dolgoztak érte önmagukon és a kapcsolaton.

Jókívánságaimat küldöm Nekik!