Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
A felébredés akadálya a félelem
2010. június 14. hétfő, 22:59 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Szerintem sem gonosz erők akadályozzák bennünk a tudást, a teljességet, de abban sem hiszek, hogy ezt magunknak akadályozzuk, mert így érdekesebb az út, vagy mert félünk a tisztánlátástól.

Inkább arról lehet szó, hogy ugyan volt egy teljességünk, de nem voltunk abban tudatosak, ezért nem tudtuk megőrizni amikor kicsöppentünk belőle. Ekkor nem tudtunk már visszamászni, ezért azóta azt tanuljuk, hogyan lehet tudatosan elérni a teljességet.

Olyan ez, mint amikor valaki teljes életet él, de a kíváncsisága miatt megkóstolja a kábítószert. Addig kísérletezik vele, amíg függővé válik és a hatására szép lassan elveszíti a teljes életét. Ahhoz, hogy visszataláljon abba a teljességbe, ami addig is az övé volt, már nem elég csak lenni, tudatosan le kell szoknia a kábítószer-fogyasztásról!

Ha ez így van, akkor a kérdés már csak az, hogy mi az a kábítószer a létünkben, amiért kicsöppentünk a teljességből, bele ebbe az illúzióba?

A teljességtől a nem tudás választ el, nem tudjuk, hogy benne vagyunk. Egy álomba merültünk, amelyben azt álmodjuk, hogy nem vagyunk teljesek. Tehát az illúzió pont az, hogy azt hisszük, elvesztettük Önmagunkat, elvesztettük a teljességet.

Hogyan lehet felébredni ebből?
Úgy, ha elengedjük az illúzióhoz való kötődésünket és merjük választani a felébredést.

Olyan ez, mint az életben, amikor tudod, hogy mi lenne a helyes út, mégsem mersz azon járni, mert félsz elengedni a mostani rosszat.
Amíg vannak benned ilyen beidegződések, addig ne is álmodj felébredésről! : )