Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
HajduM képe
Na ez engem így még nem elégít ki, tehát bogozzunk
2010. június 10. csütörtök, 12:05 | HajduM   Előzmény

Na ez engem így még nem elégít ki, tehát bogozzunk tovább.

Például az kifejezetten bosszant amikor azt olvasom, hogy én akarom átvenni a szüleim dolgait. Ez tudatosságot feltételez, ami nem igaz. Nyögöm apám életmódját, én is hasonlóképpen élek, de egyáltalán nem akarom ezt. Hanem valahogy úgy jönnek ki a dolgaim, hogy ebben az állapotomban kényszerülök maradni. Egyáltalán nem akarom, sőt teljesen ellenkezőleg akarok élni, és nagyon nem akar sikerülni.

Aztán, most azt láttam ki az írásodból, hogy mivel nem akaratlagos, ezért sokkal inkább annak van realitása, és jönnek is elő az élmények, hogy egyszerűen a szülő kényszeríti a gyerekeket arra, hogy átvegyék a dolgait, főleg érzelmi zsarolást alkalmazva, gyerekkortól beleplántálva a gyerekbe, hogy bizony egységesek vagyunk,egy család vagyunk, és vedd ki a részed a terhek hordásából is. Ami talán jogos követelés egy szintig a szülő részéről (végül is ettől család a család, hogy közösségben éljük az életünket, és ki mivel tud hozzájárul a helyzet fenntartásához, vagy ideális esetben a javításához.), de a személyes problémákat is átadják, saját félelmeiket, ennek a legvégső formája az a fajta dadaizmus, amikor az anyák egyáltalán nem engedik gyerekeiket önálló élethez, és a legkörmönfontabb trükkökkel láncolják gyerekeiket önmagukhoz.

Nem csak anyák, de főleg a nők teszik ezt gyerekeikkel. Most beugrott azért, hogy faterom is állandóan jött a hülyeségeivel, mindig mindent közösen akart csinálni, sosem sikerült, mert közben mára kiderült, hogy nem közösséget akart magának velünk, hanem uradalmat rajtunk, tehát közeget, ami felett uralkodhat, amit irányíthat. Csak sajnos, ezek olyan gyerekkor óta kialakított kötelékek, amit nem lehet egy bocsikával, vagy egy meditációval elintézni.

hűűű... már megint kiírtam magamat :)))

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---->> Semmi nem hozható helyre azzal a szemlélettel, amivel elrontották azt. <<----