Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Hellinger mielőtt egymásra találtak a családfelállítás
2010. június 10. csütörtök, 11:37 | szildiko1   Előzmény

Hellinger mielőtt egymásra találtak a családfelállítás módszerével, sokáig felszentelt papként dolgozott, vagyis ismerte az általad felvetett bibliai tételt. És valóságosságát a családfelállítások tapasztalatai is alátámasztják.

A gyerek mágikus gyermeki szeretetből veszi át a szenvedést. Azt hiszi, ha ő szenved, akkor a szülőnek jobb, könnyebb lesz. De gondoljunk csak bele mint szülők, ha gyerekünk a "járókából" kikiabálva közölné, hogy majd inkább ő szenved, mi csak éljünk boldogan, vajon hogy reagálnánk? Jobb esetben is megmosolyognánk. De ehhez tudatosítani kell, hogy ő a kicsi és mi vagyunk a nagyok. És azt is tudomására kell hozni, hogy képesek vagyunk megbirkózni saját dolgainkkal, nincs szükségünk az ő segítségére. Mert ha úgy viselkedünk vele, mintha ő is felnőtt volna, akkor persze, hogy odaáll támogatni.

Szerencséd van, mert energiádat fontosabb dologra is fordíthatod, ugyanis ezt a szolidaritás témát Hellinger már kibogozta. Arra jött rá, hogy kétféle lelkiismeret létezik, az egyik az egyéni, amelyik azt mondja, hogy szenvedj a másikkal, és vedd át az érzéseit, (vagy zárd ki a családból a gyilkos nagybácsit a tette miatt) a másik a csoport lelkiismeret, - amelynek szigorú törvényei vannak - és nem tűri az ilyenfajta viselkedést.

Ha úgy cselekszel, ahogy az egyéni lelkiismeret diktálja, akkor következik be a boldogtalanság, szenvedés, és megmagyarázhatatlan tragédia.