Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
A végletes gondolkodás mindig ártalmas
2009. február 12. csütörtök, 14:17 | Fürzi   Előzmény

Nem is tudom, mit mondjak Neked. Vegyük pl. a természettel szinbiózisban élő népeket, de azok közül is mondjuk az Indiánokat. Igen, őket, akikről példát vehetne a nyugati világ elpénzhajhászosodott fogyasztótársadalma. Csak pénz, csak fogyasztás, és még több pénz a még több fogyasztás szolgálatában. Az indiánok például szükséglet kielégítése folytán ettek / esznek húst, szigorúan tiltja az indián etika és hagyomány a szórakozásból ill. pénzszerzésból történő gyilkolását az állatoknak.

A vallásuk figyelemre méltó, hagyatékuk csodálatos és életszemléletük igazán FELVILÁGOSULT. NOS, NEM KELL BUDDHÁNAK LENNI, nem kell feltétlenül a felvilágosodás csúcsát most azonnal megcélozni és a NIRVÁNÁBA vágyakozni azonnal, legtöbbünknek ez igen távoli feladat, még.....DE LEHET FELVILÁGOSULTAN GONDOLKOZNI étkezésről, természet és ember viszonyáról, az állatok jogairól és ugyanolyan földbéli létjogosultságáról, mint nekünk embereknek.

Persze az is kérdés, mi a szükséglet szerinti fogyasztás, ugyebár. Az állandó hamburgerzabálás, a modern profitorientált vágási, feldolgozási és kereskedelmi-fogyasztási rendszer nem az. Semmiképpen sem ítélem el a halász népek halfogyasztását (nem a túlhalászatról beszélek), a ma is élő eszkimók és északi népek fóka és bálnavadászatát (nem a japán féle gyilkolásukat), de még a dzsungelben élő szintén természeti népek létfenntartó vadászatát. Amit elítélek, az a nyugati világ környezetromboló állattenyésztési szemlélete, az állatok élelem gyártás címszó alatt történő szörnyűséges tartása és a túlfogyasztás.

Néha eszem csirkét, néha tojást és halat is. Étrendem túlnyomórészt zöldség és gyümölcs alapú, tejterméket is fogyasztok. A csirkét, tojást és tejterméket igyekszem kistermelőktől, a piacon beszerezni, olyanoktól, akik nem zombi csirkéket kínoznak ketrecben és nem vágóhídon kínozzák az állatokat. Mi több, a gyerekemet is az állatok és természet maximális tiszteletére tanítom. MEM AKAROK BUDDHA SZINTEN MEGVILÁGOSULT LENNI, és nem hiszem, hogy csak végletekben kéne gondolkodnunk. Fogyasszunk körültekintően és környezet tudatosan, tiszteljük és szeressük a miénktől eltérő létformákat, ne a kényelem és haszonszerzés adjon helyettesítő értelmet földi létünknek.....ÉS MÁRIS NAGY UTAT TESZÜNK A FELVILÁGOSODÁS FELÉ