Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
A lényegre érdemes figyelni
2010. június 08. kedd, 13:56 | Alenka (útkereső)

BMI 65-81 kilóig teljesen normális 180 cm-es magasságnál. Vajon miért akarsz Smaragdzölden a testtömeg index szerint a sovány és a normális határán mozogni, miért olyan zavaró, ha a normális testalkat közepén vagy?

Egészségesebben élni mindig jó, és egészségesebbnek lenni is egészséges törekvés. A testsúlyod viszont teljesen normális a magasságodhoz képest, mit gyötröd magad a kilókkal? Az életmódváltás középpontjába ne a kilókat tedd, hanem az egészséget.

Ne azért kezdj el mozogni, hogy fogyj, hanem azért, hogy egészségesebb legyél. Ha egyébként kutya bajod, sosem vagy beteg, egészséges vagy, akkor nem lesz kitartásod az egészségesebbé váláshoz szükséges mozgást rendszeresíteni, mert egyébként is egészséges vagy, nem fogod elhinni, hogy az egészséghez mozogni kell. Akkor az egész fogyás és egészségesebbé válás mögött teljesen más van.

Találkoztam egy tökéletes testű lánnyal, aki állandóan gyúr. Megkérdeztem tőle, hogy miért tölt napi 3 órát edzőteremben. Az mondta, hogy kell valami rendszer az életébe, és ezzel legalább van. Megkérdeztem, hogy mit szeretne valójában? Hát, egy figyelmes partnert, símogatást, dédelgetést, gyereket, családot. Persze most egy olyan partnere van, aki nem simogatja, dédelgeti, hanem edzi. A valódi vágyai helyett rohadtul egészségesen edz minden nap, rohadtul egészségesen táplálkozik, és állatira boldogtalan, de mindent pótol neki a rohadtul egészségesnek kinéző élete.

Szerintem inkább annak kellene utánanézned, hogy mi szeretnél valójában? Mi lenne, ha 60-64 kilós lennél? Akkor mi lenne más, mint most?
Akkor hiper-szuper überakárki lennél?
Akkor lenne egy álompárod?
Akkor mi lenne, ami most nincs?

Üdv:
Alenka