Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Szia! Nagyon megfogott a leveled,ezért szeretnék hozzászólni. Az
2009. február 11. szerda, 17:23 | zoeya   Előzmény

Szia!

Nagyon megfogott a leveled,ezért szeretnék hozzászólni. Azt írtad,hogy valószínű ,hogy az érettséged miatt nem tudsz reikit tanulni. Ehhez semmi köze az érettségnek. Ha valami nem jön össze ,annak mindig oka van.
Valószínű nem a te utad. Ha az lenne,akkor sikerülne. Az életben minden így működik.
Csak figyelni kell a jeleket. Ha elindulsz egy irányba és az a TE irányod,utad, akkor gördülékenyen tudsz rajta menni.
Ha viszont folyamatos akadályokba ütközöl, akkor keres másik utat. Véletlenek nincsenek. Amit viszont nem tudsz kikerülni,az a sorsod,karmád....stb.
Kérdezted,hogy mik a segítők feladata. Benne van a válaszban: segítségnyújtás.
Az, hogy kinek és miben, ezt az adott ember lehetőségei határozzák meg.
Akár szavakkal, jótanácsokkal, tettekkel, akinek van felesleges pénze,akkor pénzzel, mindegy hogyan,
csak ŐSZINTE ,SEGÍTŐ SZÁNDÉK vezérelje. És ami a legfontosabb SZERETET. A mai világban az emberek nem tudnak szeretni, sokan azt mondják,hogy tudnak,de fogalmuk sincs mit jelent a szeretet.
Ha tudnának szeretni,akkor nem veszekednének egymással, nem kötnének bele a másikba, nem bántanák egymást szavakkal ,vagy tettekkel.... De szinte nem tudok olyan embert,aki ezek közül bármelyiket is ne tenné. De akkor ,hol is van a szeretet????!!!! A kettő kizárja egymást!
Ha én szeretek valakit,akkor azt nem bántom. Ha bántom ,akkor nem szeretem igazán. CSak mondom, hogy szeretem,de nincs mögötte semmi!
Szóval én azt tudom ajánlani neked és mindannyiunknak,hogy tanuljunk meg igazán ,őszintén tiszta szívből szeretni a hozzátartozóinkat és utána a tágabb környezetünkben lévő embereket, mert ez lenne a legnagyobb segítség minden ember számára. Ha szereted(ami ráadásul ingyen van!) akkor attól a másik ember is meg fog változni. Itt mindig eszembe jut: " ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel".
Mit is jelent ez? Ha valaki sértőn hozzádszól,vagy szemtelenkedik veled, te akkor is próbáld megállni,hogy nem szólsz vissza,nem bántod vissza,hanem kedvesen reagálsz rá! Ez az amit nagyon nehéz elsajátítani,de ha megtudod tenni, akkor valami hatalmas kincs lesz a birtokodban! És ettől az agresszív fél is nyuszivá fog változni! Én próbáltam és nagyon működik. Ajánlom mindenkinek szeretettel!
További szép napot Neked!