Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Szia! Igen, az alkotás vágyát nem tudod elnyomni, úgyhogy muszáj
2009. február 11. szerda, 9:39 | Gombi (útkereső)   Előzmény

Szia!
Igen, az alkotás vágyát nem tudod elnyomni, úgyhogy muszáj újra elővenned! Nem jött össze az Ipar? Na és? Jó lesz kisebb "falat" is. Az én álmom is az IPAR volt, aztán megláttam hogyan működik a bejutás, meg hogy hasonlóan hozzád hogyan készülnek öt éveket az emberek csak arra, hogy bejussanak, és úgy döntöttem, nekem ez sok. Azalatt elvégeztem pár másik képzőművészeti sulit (OKJ, hát nem diploma, de legalább kiképeztek erre-arra) és jelenleg ugyanolyan kaliberű munkákat csinálok, mint az Iparos haverjaim. Sőt, inkább őket sajnálom néha, hogy aprópénzre váltják a tehettségüket!
Attól, hogy nem sikerült bejutnod, még nem vagy leírva!!! Oké, nagy kudarc, pláne, ha 5 éven át nem jön össze, de én pont ezt az "élményt" spóroltam meg! Nem a végzettség a lényeg, hanem, hogy mit akarsz!
Igen, nem kerültél végül be abba a körbe, ami úgy vonzott, de igazán nincs okod az elkeseredésre, mert amint írtad, a magánéleted rendben van és számos más lehetőség is van az iparon kívül, hogy kiéld a kreativitásodat.
Pl. együtt rajzolgathatsz a kislánnyal, vagy varrhatsz neki játékot, ruhát! Rengeteg kézműves szakkör van egy csomó művházban! Annyi minden van, amitől beindul az alkotás! A lényeg, hogy a fejedben döntsd el, hogy NEM A DIPLOMÁVAL ADJÁK A TEHETSÉGET, az csak egyszerűen VAN. És el kell fogadnod, hogy alkotni szeretnél! Az Ipart meg felejtsd el. Nem jött be, lapozz tovább.
Minden jót a továbbiakhoz!