Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Talán először Neked kellene elfogadnod az Ő el-nem-fogadásukat!
2008. július 17. csütörtök, 23:06 | Huszti Sándor -...

A lelki fejlődésed teljesen a magánügyed, ehhez másnak semmi köze sincsen, még ha a rokonod is! Sőt, egy rokontól vagy egy baráttól lehetne legjobban elvárni, hogy minimum tolerálja a változásodat, ha egyáltalán elvárnánk másoktól valamit!

Mert ugye Ők is azért kezelnek így, mert elvárnak Tőled valamit: mégpedig hogy olyan legyél, mint amilyennek megismertek. Ők ugyanis csak így tudnak kapcsolódni Hozzád és félelemből, megszokásból nem akarnak részt venni a Te változásodban, nem akarják megtanulni az újfajta kapcsolódást!

Nyilván az Ő tudatossági szintjükön ez akkora változást hozna bennük, amit nem akarnak vállalni, ezért inkább addig manipulálnak Téged, ameddig fogékony vagy erre.

Két fontos kérdés van ebben a helyzetben:

1. Te miért akarod megváltoztatni Őket? Miért várod el, hogy elfogadjanak, amikor látod, hogy ez nem fog menni Nekik!
Talán először Neked kellene elfogadnod az Ő el-nem-fogadásukat és akkor valami helyrekerülne benned és a kapcsolatotokban!

2. Még egyszer: Miért akarod megváltoztatni Őket?
Talán nem csak azt várod, hogy Téged elfogadjanak, hanem többet is: hogy lelkileg fejlődjenek!
Sokan azt szeretnék, ha a szeretteik, rokonaik Velük együtt fejlődnének, változnának. De ez sok esetben csak naiv ábránd!

Nem fog változni az az ember, aki még nincsen készen a mélyebb lelki változásokra! Hiába minden próbálkozás, ha nincs még készen, akkor be fogja húzni a kéziféket és kihátrál a kapcsolatból.

Én csak nagyon-nagyon ritkán találkoztam olyan "szerencsés" családi kapcsolattal, ahol sikerült pozitívan hatni a családtagra és Ő felismerte a változás szükségességét.
Éppen ezért ebben lehet reménykedni, de azért senki ne törje bele a bicskáját!

Ezért inkább azt javaslom, hogy a családtagok megmentése helyett mindenki foglalkozzon a saját megmentésével és gondoljon arra, hogy ha készen lesz a rokonod a változásra, akkor magától fog lépni és nem Neked kell támogatnod!

"Ha kész a tanítvány, eljön a Mester!"

Egyébként ha visszaemlékszel arra, hogy Te miért kezdtél el foglalkozni Önmagaddal, akkor a legtöbbünk arra emlékezik, hogy már elviselhetetlenül rossz volt az életünk és nem volt más választásunk!

Ezért ha meghagyod ezt az utat a szeretett rokonoknak, akkor ezzel tudod a leghamarabb a lelki útjukra terelni Őket. Ugyan kegyetlennek tűnhet eme verzió, de jobbat még mi sem találtunk ki!