Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
foltos hajhullás
2010. június 06. vasárnap, 10:00 | eszytvie (útkereső)

Sziasztok!

11 éves korom óta, vagyis 11 éve (micsoda véletlen :)) élek autoimmun betegséggel, elsősorban vitiligoval, pigmenthiánnyal. Egy-másfél évvel ezelőtt úgy gondoltam, hogy lassan, de biztosan megoldom a lelki hátterét, mivel a foltok egyre barnultak be. Ám a nagy elbizakodottságra szokás szerint egy hatalmas pofon volt a válasz: elkezdett hullani a hajam, annak ellenére, hogy egy nagyon jó időszakomat éltem, még ha a felszín alatt megvoltak a magam szokásos lelki háborúi is.
Egy borzalmas fél évem volt, míg sikerült újra kinöveszteni a hajat, és az egésznek köszönhetően nagyon sok pozitív változáson mentem át. A rossz szokásos azonban hamar visszajöttek, és fél év múlva újabb, ám már sokkal enyhébb hajhullás következett, mellyel még hamarabb megbirkóztam, de ma megint új kopasz foltra leltem.
Kicsit olyan érzésem van, mintha az egész hajam ki akarna cserélődni, foltról foltra.
Tudnék még sokat írni ezzel kapcsolatban, sokat olvastam utána, és vannak elképzeléseim az okokról, de inkább a Ti véleményetekre vagyok kíváncsi, melyet ha megosztanátok velem, azt nagyon megköszönném :)

üdv:
Eszti