Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Inyó képe
A boldogság szédítő élménye
2009. február 08. vasárnap, 19:07 | Inyó   Előzmény

Sziasztok!

 Balage, sok mindenben egyetértek veled. Szinte mindenben!:-)

Én is egy ilyen megfelelős személy voltam, azt szerettem volna, ha mindenki szeret vagy legalábbis kedvel! Főiskolás éveim alatt nagy nevelőm volt a kollégium. 10 lánnyal laktam egy 3 szobás lakásban! Én a vidéki zárkózott kislány, mindenkinek meg akart felelni, konfliktusokat kerültem. Idővel kiderült, hogy ez a viselkedés nem igazán jön be a tarsaság nagy részének. Mindig féltem, hogy mit gondolnak, mondanak rólam és igyekeztem úgy viselkedni, hogy a félelmeim véletlenül se igazolódjanak be! Hát, ezzel a viselkedéssel elértem az elenkezőjét! A félelmeim megjelentek az életemben, testetöltöttek! A többiek, kinevettek, kigúnyoltak eleinte a hátam mögött, majd a jelenlétemben is. Nem aludtam napokon át a kollégiumban, mert még este sem tudtam lazítani! Egyszer csak kimondtam egy kérdésükra a NEM-et és csönd lett, ekkor figyeltek először rám! Ekkor jelentem meg számukra ÉN! Mikor fel mertem magam vállalni! Nem ment egyszerűen, lassan fokozatosan sikerült elhagynom a félelmeim, megfelelési kényszereimet! Akkor, a kicsiny tudatosságommal arra jöttem rá, hogy az önmagunk felvállalásával jobban megszerettettem magam, mint míg az ő elvárásaik szerint viselkedtem. Tehát, akkor még azért változtattam a viselkedésemen, mert még a szeretetükért küzdöttem, de elindultam és mertem változtatni!

Szerintem, te is merj változtatni! Meglátod, akkor megváltozik a környezeted reakciói is és persze, egyszercsak észreveszed, hogy már nem figyeled, hogy mások mit gondolnak rólad, mert tudod, hogy úgy élsz, ahogyan neked jó, ahogyan a belsőd diktálja! Annyira a helyeden leszel, hogy már a kutyát nem fogja érdekelni, hogy mások mit gondolnak!!!

Persze, ez az önismeret útja, ami nem mindig könnyű, de megéri! Sokkal szabadabban, félelmektől mentesen, tudsz majd élni, megnyílika  világ előtted és egyre többször éled meg a boldogság szédítő élményét!!!:-)

Szeretettel: Inyó