Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
okos-nem okos, de határozott
2009. február 03. kedd, 17:16 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Sokan csodálják, sokan elítélik az okos, talpraesett nőket, mondván nem nőies. (Irigyelni valószínű mindenki irigyli, vagy bevallja vagy nem.) Kérdem én miért ne lehetne? Az hogy okos, Isten adta tulajdonsága, hozta, ha felismeri, onnan már csak egy ugrás a talpraesettség, mert van minek "dőlnie". Visszadni nem lehet, legalábbis nem tudok róla :)
Az, hogy ezt valaki hogyan éli meg, lejátssza e a pasikat, vagy együttél velük - pl. a szakmai életben - az már lehet esetleg agressziv, rámenős, amit lehet férfiasnak is mondani. Véleményem, hogy se a nőiesnek, se az okosnak nem könnyű, mindegyik egy feladat. Az okosságot megélni nem olyan könnyű. mert mindenki azt hiszi milyen jóneki. Ja, de több felelősséggel is jár, több olyan dolgot átlát amit más nem, stb. És akkor még ott van, hogy mindezt ugye nem úgy kellene megélni mint egy pasi tenné, hanem nőnek is kell maradnia. Ha tud.
Jómagam mindig azokkal az emberekkel tudtam együttdolgozni, együttélni, együttlenni, akik ezt érezték és tudták, hogy ez ugyanúgy nem kiváltság, mint szépnek lenni. Azt is be kell vallanom, hogy nekem sem sikerült igazán megfelelnem annak az elvárásnak, hogy közben beleolvadjak nőies burkomba...