Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
hermess képe
H: Egyetértünk, Eszter + kiegészítve
2010. május 28. péntek, 22:09 | hermess   Előzmény

de mindig az érzéssel kezdődik, mert a vágy visz a cselekvésbe, ami itt a Szellemi akarat helyett működik. A fizikai test után az érzelemtest alakul ki először, és majd csak utána a gondolattest, a gondolkodás képessége és megjelenik a szabad akarat - megteszem, vagy nem teszem.

Kezdetben tehát csak a vágy és a cselekvés között megy a pingpong. A gondolat csak később lép be, de akkor is az érzés mozdít meg: vagy még mindig a vágy, marketing, esetleg bűntudat (valamilyen külső motiváció), és csak később a belső önmotiváció, előbb intuíció (ami szintén érzés), majd később a felismerés (gondolat) formájában. Csupán gondolatból, elhatározásból - érzelmi töltet nélkül - nem lehet cselekedni, nem indul be a cselekvés.

A helyes sorrend tehát (mindig az érzésből indulva) - intuícióból következő felismerés és majd a maradéktalan megvalósítás, amitől a második körben jól érzem magamat a bőrömben, pozitív gondolataim vannak, jókedvvel, segítőkészen cselekszem, éstb. Felfelé tartó spirál - fejlődés.

A helytelen sorrend - erős felindulásból, vágyból cselekedni, majd gondolkodni rajta, hogy mit hoztam össze, amitől a második körben rendszerint szarul érzem magamat, negatív gondolataim támadnak, bezárulok, energiát vesztek és játszmázok. Lefelé tartó spirál - regresszió.
----------------------
Ezt utóbb írom hozzá, mert még egy bejegyzést írtál:

Igen, igen! Hiába van az érzés (intuíció) a szívcsakrában előbb, mint a gondolat, de a letükröződés miatt magasabbról jön (a Buddhi síkról, ami már határos a Szellemmel), tehát igazabb, mintha csak a felső elméből jönne (felismerés)! Onnan csak az jöhet, amit a Lélek már megtapasztalt előző életeiben, de a Buddhiból (vagy intuíciós testből) egyetemes igazságok is jöhetnek.

A végső megoldás - a Szellemi Akaratot beengedni a cselekvésbe, minden hiten és megértésen felül, vagy azokat alárendelve, de ilyenkor már mind a hárman egy irányba húznak.