Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
"akkor sincs előtte cselekvés..."
2010. május 28. péntek, 21:11 | csaesz   Előzmény

az csak akkor nincs, ha már előző életben megvolt a cselekvés része, és a tudatalatti felismeri a hallott infóról, hogy igen, ez igaz! Biztos volt mindenkinek ilyen érzése egy könyv olvasásakor, ez az "igen, ezt én is tudtam, csak eddig nem fogalmaztam meg magamnak!" - érzés.

Ha még nincs előző életbeli tapasztalás előtte, akkor szerintem kell a belső bizonyossághoz a cselekvés, némely szinteken. :-) Cselekvésen azt értem, amikor megtisztítjuk- gyógyítjuk annyira az egónkat, hogy az a félelmeivel, görcseivel (mint nekem az anatómiánál) ne álljon az útba én és az isteni én között. A cselekvés nélküli intuíció már csak akkor működik, amikor az út meg van tisztítva (egy idő után már csak rutinmunka) eléggé ahhoz, hogy akár meditáció nélkül, éber állapotban is bármikor kapcsolatba kerüljünk a felsőbb énnel. Azokban a témákban, amikben tiszta az út, működik az intuíció rögtön, ahol nem, ott először az egónak meg kell mutatni, hogy hol a helye, azaz ahogy Te mondod,  etalon állapotba kell helyezkedni, kiiktatva az egót. (az is cselekvés).

Értem én ezt a hármas körforgást, csak azzal nem értek egyet, hogy miért mindig az érzéssel kéne kezdődnie. Szerintem attól függ, hogy honnan nézzük