Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
hermess képe
H: Mivel a megértésnek nem lehet a végére jutni
2010. május 28. péntek, 19:10 | hermess   Előzmény

... mindig lesz olyan valami, amit még nem tudunk, hogyan működik.

És akkor nem marad más hátra, mint elhinni. Vagyis a hit sorrendben előbb van, mint a megértés. csak valaki az egyiket, valaki a másikat "elbliccelve" fejlődik. Miklósnak igaza van abban, hogy ha már mindent tudunk és megtapasztaltunk - a hit okafogyottá válik. De csak Isten maga az, aki mindent tud...

Ebből következik az, hogy a megértést bármikor abba lehet hagyni, ha maradékot elfogadom és elhiszem, hogy úgy van. Nagy kérdés, hogy kitől és és milyen szinten magyarázva fogadom/hiszem el.

A fizikában működik! Lássuk csak... tanulunk Newton törvényeiről az iskolában, ami szerint nem lehet egy derékszögű kanyart 100 km/óra sebességgel bevenni motoron. Valaki elhiszi és nem próbálja ki, valaki kipróbálja. Bár lehet, hogy aki elhitte, az is kipróbálta egyszer egy előző életében, ezért tudta elhinni...

És itt jön a kis Agyaló, na várjunk csak, korábbi életeimben nem volt lehetséges 100 km/óra mozgást megtapasztalni. Hogy is van ez?

Akkor most jó a hit, vagy nem? Ugyanígy működhetne a szellemi kérdésekben is.

Ui: Fölmerült egy kaján gondolatom... Isten mindent tud, de nem mindent tapasztalt meg. Azért küld minket ide le hogy neki tapasztaljunk?