Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Ha felnőtt mitől fél? A csalódástól, amit a szülei éreznek
2010. május 28. péntek, 18:45 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

Ha felnőtt mitől fél?

A csalódástól, amit a szülei éreznek majd. Fájdalom okozás. Megfelelni vágyás. " szégyent hoztam a családomra", olykor erősebb, mint ha csak saját magamra hoznék szégyent.

Pofon: jól emlékszem gyerekként minden pofonra. Mit értek el vele? Érzelmeim feléjük: bajban vagyok, nem segtettek, sőt, megaláztak, teljes elfordulás, a bizalom hiánya. Még több baj, egyre nagyobbak. Egyre több pofon, egyre durvább balhék, gyűlölet. Dac, a csakazért is dühe. Volt mikor Apám szó szerint véresre rugdosott, én meg a földön nyöszörögtem, de még mindig ellenszegültem. Sirt. Mit tegyen. Meg is ölhet, akkor se azt teszem, amit ő akar. Mi kellett volna? Bizalmas viszony. Megnyilás, nem itélkezés, büntetés. Bajban is mellettem állnak, ha kell, mert Egyek vagyunk. Csak ennyi. 

Az, hogy ma már szeretjük egymást, kő kemény munkám eredménye. Nem mindenki néz önmagába, én megtettem, ma már hálás vagyok érte. Felismertem, hol volt a hiba. Eleinte jött a vád feléjük, tönkretettek. Utána a megértés: a tőlük telhető legjobbat, legtöbbet nyújtottak. Nem hibáztathatom őket. Nem Buddha egyik sem, hibázni én is hibázom, ők is. Ilyen az élet, ilyen az út. El kellett engedni. 

Kemény példa: mikor tesóm rotikat tenyésztett, egyet nagyon megtanultam: ha egy kiskutya verést kap, emlékszik. Félelemből megtesz mindent, de a lelkét nem adja bele. Sőt, benne lesz a reflex, jön a kéz, a láb, félek, előbb-utóbb megharapom. Önvédelemből, nem azért mert vad, gonosz. Csak nincs bizalom.

Ha viszont szeretetet, bizalmat kap, mindent örömmel, tiszta szivvel tesz meg. Bátyám kutyái mindig jól képzett, engedelmes kutyák voltak, csak látszott rajtuk a falka verseny. Értem pedig tűzbe mentek. Pedig még csak nem is én etettem őket. Sosem kellett kiabálnom, ütnöm őket, mindent éreztek. Elég volt elfordulnom, vagy a nevüket más hangon mondanom.Sőt, mikor ettek, akkor is bármikor hozzájuk érhettem. Tudták, nincs más, csak biztonság

Valahogy a gyerekkel is igy működik.  Legalábbis ezt vontam le ebből.