Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
tökéletesen levezetted a megértésig a hit kérdését. Onnan
2010. május 28. péntek, 17:29 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

tökéletesen levezetted a megértésig a hit kérdését.

Onnan tovább, hogy kialakuljon a valódi Hit. A tapasztalás. Hiába a nagy eszem, hogy megértem, ha nem válik magamévá. Hiába tudja az eszem, hogy van Isten, hogy élek, ha minduntalan újabb és újabb köröket futok le , akármilyen tágra is teszem a megértési rendszeremet.

Pl.: ha megérted egy  elv működését, pl.: vonzás törvénye, akkor enged, hogy az életedbe is bekusszon. Próbáld ki. Megszabjuk mire vágyunk, még azt is, miként, kitől kapjuk meg, holott csak azt kellene tenni, oké, erre van szükségem. Pont. Elengedem. Itt jön a türelem, meg az elengedés. Megtanulni hagyni, hogy az Univerzum átalakuljon a kvánt eseményhez (mert ugye nem csak én vagyok a szereplő, meg kell érnie ahhoz másnak is, pl: ha lélekpárt akarok bevonzani). És közben figyelni az élet eseményeit. Ha elvárásaink nélkül figyelünk, jönnek az "ahan" élmények, amiket már intuitiv módon előre is megérezhetünk. Ha hagyjuk, hogy az életünk áramoljon a saját medrében, ütemében, egyre több ilyen élmény lesz. A megtapasztalás adja a biztos tudást. Erre épül az igazi Hit. Ezt már nem tudja ledönteni más. Hiába is akarja, mert tudod, hisz tapasztaltad, hogy működik. Isten megértése, és a Hitünk felé is kialakul, mert meglátod a dolgok nagyszerű összefüggését, hogy minden érted van, és megtapasztalod, bármi is történik, felemel. 

Mikor a Hit jelen van életünkben, nem kell többé az újabb megtapasztalás. Akkor már "csak" VAN. Nincs kétely.

Úgyhogy Miki, nincs más dolgod, csak a mostani friss tudást hagyni működni. Tapasztalj. Éld meg. Vesd bele magad. Csak ez vezet majd a bizalomhoz vissza. Ha majd egyszer csak visszanézel, jót nevetsz.

Isten áldjon meg Benneteket , szeretlek titeket :D