Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
HajduM képe
"annyira vágyod a Szellem Szabadságát, hogy bebörtönözöd érte
2010. május 28. péntek, 15:20 | HajduM   Előzmény

"annyira vágyod a Szellem Szabadságát, hogy bebörtönözöd érte Magad.."

Micsoda döbbenetes mondat.

Legjobb lenne a kapcsolat Istennel, de nem ismerek a gondolkodáson kívül más módszert a megismeréshez. Nagyon sok intuícióm van, ráébredések, amik mégis csak valami reménnyel kecsegtetnek e téren.

Ahogy látom azért mindenki így növeli ismereteit, egy-két embertől eltekintve. De ha amint fent úgy lent, akkor talán ami bent az kint. És ha egyebet nem is, de a struktúrákat a koncepciókat és hierarchiákat meg lehet ismerni, és azokról így fogalmat alkotni, a belső világra vonatkozóan.
Ha amint e mennyeben, úgy a földön is, akkor a szellemi struktúrák hasonlóak lehetnek a fizikaihoz. Ez is egy beláthatatlan világ, ahogyan a szellemi, de amikkel kapcsolatban állhatunk, azokat ismerjük nagyjából, területi és történelmi távlatban is.

Tökéletesen el tudom képzelni a szellemi éra létformáinak ugyan ilyen sokszínűségét, vadakat, és halakat, és szelídet, ellenségest és együttműködőt stb....

Kinek kinek hite szerint, vagy ahogy Hermess is bemutatta, kinek kinek szintje, vagy éppen létkörülményei szerint.

Lehetséges, hogy vannak szellem "oroszlánok és nyulak is" de szerencsénkre nem azon a szinten létezünk ahol azok, vagy csak én nem vagyok azon, ezért nem találkozok velük. Sok mindent el tudok képzelni, tulajdonképen bármit.

Meditálni eddig még sosem meditáltam, már így tudatosan, irányítottan, nem ismerem a technikáját, pénz híján meg nem is fogok egyenlőre ismerkedni a dologgal. Marad a relaxálás, és agyalás egyenlőre.

Most belevetettem magam kicsit a számmisztikába, a Tarotba, és az asztrológiába érintőlegesen, hogy legyen valamiről elmélyültebb ismeretem is, mert így tényleg csak a felszínt kapirgálom. Aztán haladok tovább.

Hisz a szellem szabadságát akarom, nem a börtönt!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---->> Semmi nem hozható helyre azzal a szemlélettel, amivel elrontották azt. <<----