Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Margit képe
barátság van akkor van is!
2009. január 31. szombat, 21:42 | Margit

Miért ne lehetne férfi női barátság? Mivel a barátság létezik, akkor léteznie kell, mert emberek vagyunk és barátkozunk. Igaz a szexualitás egyfajta nehézséget ad és szépséget is a barátságoknak. Lehet a határokat feszegetni, átlépni és megtartani. Ki hogy szeretné és ki mennyit bír. Szerintem van barátság és nekem vannak férfi barátaim. A szexualitás korlátai csak első időkben veszélyesek. Ezek az idő haladtával megoldódnak, 15-20 év után már nem jönnek szóba azok a problémák, amik az első öt évben lehet, hogy a barátság rovására mehetnek. Olyan furcsa nekem, hogy mindig előjön ez a férfi női probléma. Számomra elsősorban emberekről beszélünk. Fontos a szexualitás és áthatja az életünket, de azt kell mondanom vannak olyan elemek az életünkben aminél a szexualitás nem meghatározó.
A férfi női barátságok kezdetén számít a vonzalom, tetszés-nem tetszés. Persze a női-női barátságoknál is van egyfajta vonzalom, tetszés nem tetszés. Nekem nincs olyan női barátom se aki nem tetszene. Persze hetero vagyok. Számít nekem hogy mi az első benyomásom. Amikor én már barátságról beszélek akkor már emberi kapcsolatokról beszélek. Nem egy nagyon jó ismerős, nagyon-nagyon jó haver stb.
Barát, akinél a szívedet melegség járja át. Barát., akit ha több év kihagyás után látsz is tudod, hogy mit gondol és mit érez. Barát, akit szeretsz, minden elvárás nélkül elfogadsz. Ha képes vagy erre, képes vagy minden emberi lénnyel aki megérdemli. Lehet férfi és nő is egyaránt.