Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Szia Ildikó!
2010. május 22. szombat, 13:00 | bodza (útkereső)   Előzmény

Látod ez jó kérdés, ha nem bánod, saját családi példámból válaszolnék is. Nálunk volt "számkivetett" sorrendileg a 4. nagynéném. Ő megteremtett ügyesen mindent magának, nem mondhatni, hogy anyagi gondjai lettek volna, ő olyan "szeretetkoldus" volt. A szüleit okolta minden rosszért az életében, a testvéreire irígy volt. Pedig ő volt az összes lány közül az, akinek megvolt mindene - anyagi értelemben. 52 évesen távozott, egy nagyon súlyos betegség után.

Testvérem dettó a családot okolja mindenért. Most, hogy ránk jött az özönvíz, és szinte mindenük tönkrement, a család újrabútorozta az egész lakásukat. Talán kapnak a várostól is segítséget, hogy rendbe hozzák a károkat. Ezt is én intéztem neki, mert egyszerűen képtelen kiállni saját magáért - inkább hagyja, hogy történjen akármi...

Apai ágról is volt számkivetett, apám féltestvére, akitől egy fél házat pereltek el. Ő valóban koldusbotra jutott - tudtommal. Aztán amikor megnősült, talpra állt, de gyanítom, nagyon sok tüske maradt benne. Apám akkor még kicsi gyermek volt, ezt a szülei rendezték. Aztán jött az államosítás, amikoris mindenüket kihordtak az udvarról. Elkobozták a hatalmas földjüket és a jószágaikat is. Apai dédanyám - aki édesapámat nevelte fel - tudott szerezni egy varrógépet, varrásból tartották el magukat. Küzdöttek a mindennapokért, lányait, vejét hamar elveszítette, ez az egy unokája maradt. Azon a napon halt meg, mikor apám elvette anyámat. Na azon a napon indult meg a lejtmenet...

Anyám apámat szó szerint mindenéből kiforgatta, aztán amikor már semmi nem maradt, 20 év után lelépett, édesapámat a testvéremre hagyta. Apám akkor már az alkohol rabja volt. Így éltek együtt még 12 évet, de apukám mostanára már szociális otthonban van. Az ő érdeke, mert bolyongós lett, nem tudunk rá vigyázni úgy, ahogy kellene. Testvérem megmondta, hogy oda többet nem mehet vissza, most már nyugalmat akar. Annyira hittünk benne, csakhogy azóta se merem este hívni, mert "rossz a térerő".

Ezért mondtam, hogy vannak akiken egyszerűen nem lehet segíteni, mert akárhogy is próbálkozol, mindig visszájára fordul a dolog.

Vagy nem jó a módszer...Másképp kell közelíteni.