Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
tvir képe
Érzelmi megközelítés...
2010. május 22. szombat, 12:44 | tvir   Előzmény

Köszi Sanyi.
Azt hiszem a meditációs problémára ez tökéletes cél lesz most számomra.
Szívnyitás ide vagy oda, még mindig "fejnehéz" vagyok azt hiszem, legalábbis tényleg mindig gondolati választ várok.

A kettő (gondolati-érzelmi válasz) között nem lehet egy átmeneti, közbeiktatott szint az, ha képeket vár az ember? Vagy legalábbis színeket, formákat? Mikor nagyon elakadtam a meditációkkal, elkezdtem szimbólum terápiára járni, ami nagyon jól működött probléma megoldásban, a képek rengeteg mindent elmondtak. De az sajnos terapeutához van kötve, egyedül egy idő után elakad a dolog... (És itt most nincsenek terapeuták...)

Lehet, hogy hülye kérdés, de az is felmerült bennem, hogy a bejövő érzelmeket egyáltalán nem kell gondolati szinttel összehozni? Mármint kizárólag a szív "azonosítja azt be", és teljesen szükségtelen ráhúzni egy szót, hogy pl. "most félek", "ez "félelem"?

Köszönöm Éva.
Tény, hogy jelentősen megváltozott az életem az elmúlt 1,5 évben, ami a körülményeket, a feladataimat, az engem körülvevő világot illeti.
És valóban, nyilván sokakban felmerülnek ezek a kérdések, inkább a megnyilvánulási formára gondoltam, mikor azt írtam, hogy olyan egyedül érzem magam ezzel kapcsolatban. Persze az is benne van, hogy ez az egész dolog azért is rémisztő, mert tudom, hogy baromira egyedül kell megoldanom, ebben senki nem tud segíteni úgy igazán. Szóval lehet, hogy torzul annak a megítélése, hogy hányan nézünk ezzel így szembe.
Lehet, hogy van más tudat alatti félelem mellette, ami ezt felerősítette, de nem hiszem, hogy az otthontól való elszakadás, legalábbis, akkor ennek már korábban be kellett volna indulnia, hiszen másfél éve élünk itt.

Megpróbálom az érzelmi válaszokra helyezni a hangsúlyt, plusz beazonosítani, hogy a fizikai tünetek milyen érzelmeket takarnak pontosan.
Újabban lefekvés helyett felkeléskor törnek rám ezek a nyomasztó érzelmek, enyhe rosszullétek (többnyire hányinger formájában).

Köszönöm a tanácsokat!