Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
HajduM képe
Én mindent elhiszek, csak azt nem, hogy lehet akarva szeretni. A
2010. május 22. szombat, 9:32 | HajduM   Előzmény

Én mindent elhiszek, csak azt nem, hogy lehet akarva szeretni.
A szeretet maga Isten, tehát egy létállapot. Ezt akarhatod te, fejen is állhatsz, akkor sem tudod elérni.
A szeretet nem kötelesség. Megértés az alapja. Az Isteni terv megértése, egyáltalán a szeretet megértése.

A kötelességből szeretés hozza az inkvizíciót: Neked szeretned kell!
Nem nem KELL.
Mindent megtehetek, de nem minden hasznos. Megtehetem, hogy gyűlölködök, az már más kérdés, hogy az vajon nekem jó lesz e?

Az köteles szeretés, a szabad akarat, a szabadság a szeretet, az Isten megcsúfolása.

Jézus nem parancsolgatott, ez csak a Magyar fordításban van így. Legfeljebb javasol, de inkább kijelent. Azt vagy megfogadod, vagy szabad döntési jogodnál fogva megtagadhatod.

Az atyának való engedelmesség miatt? Ezt sem nagyon tudom elfogadni.
Ha én vagyok az atya,és van gyerekem, és én szeretem a gyerekemet, akkor kizárólag az ő érdekeit nézem és az ő szándékait segítem elő.

A parancsolgatás, meg az akarat az egóhoz vezet. Istent ezzel az igével egoistának nevezi, aki ezt a mondatot így leírta. Az akarás az éppen ami elválaszt az egységtől.

Tudod hogy van ez?

Elmondom: Az atya és a fiú tökéletes egységben vannak, de látják hogy az emberek nem tudnak maguktól vissza találni az Istennel való egységhez.

Mivel Isten előbb azt mondja, hogy : És igen jó az amit teremtett vala... szereti világot, és vágyakozik, hogy a teremtményeivel közösségbe legyen. Látja a fiú, atyja sóvárgását, hogy szeretetét, a vele való egységet létrehozhassa az emberrel.
Erre a fiú, mivel szereti atyját, és örömöt akar neki okozni, elő áll az akaratával: Atyám én lemegyek az emberek közé, és elmondom nekik, hogy mennyire vágyakozol utánuk.
És a fiú saját akaratából elválasztódik Istentől. Mert Isten úgy szereti a világot, hogy még a fiát is oda adja érte. Vagyis ki engedi a veszélyzónába, a fizikai világba, mert az atya szereti a fiút és látja a vágyakozását ami a kinti világ felé mutat. Vagyis Jézus elszakad az egységtől, és végig járja azt az utat, ami vissza vezeti az embert az Istennel való közösségbe.

Ez szeretet, ez nem parancsolgatás, meg katonai engedelmesség.

A karizmatikus irányok (hitgyülekezet stb..) úgy tanítják, hogy az ószövetségbe ragasztják a híveket, és nem jutnak el az Istennel való kapcsolatig. Ti katolikusok, erővel akarjátok kötelezővé tenni az Istenetek szeretetét ez az erőszakosság az egész történelmünkön végig vonult, a keresztrefeszítős mágjás kerékbetörős inkvizíciótoktól, napjaink szellemi inkvizíciójáig, amit a katolicizmus továbbra is folytat.

És te ehhez asszisztálsz és hirdeted. Tudom, hogy megszállottja vagy a tudatalatti erőszaknak (világosság angyalának mutatva), nem haragszok én rád ezért, csak hátha sikerülne, hogy letedd egy fél pillanatra a katolicizmust és kiemeld a dogmáitokból a tekinteted, hogy meglásd, a valóságot, és azt a fertelmes fekete mágiát, amit a katolicizmus művel, és te is ha tudsz róla ha nem.

De az igazi irány az éppen az ezoterikus kereszténység, ez Jézus valódi eredeti iránya.
Ezért megy a marketing az ezotéria ellen, ezért az a sok kókler sarlatán a tv-kben, hogy lejárassák, mert vallásszabadság van ugyan, de szellemi szabadság csak azoknak van, akik gondolkodnak, informálódnak szelektálnak. Mentesek a dogmáktól nyitottak, és rendelkeznek a megkülönböztetés képességével: Mi Istentől való, és mi nem Istentől való?

Jó ha leírod a további dogmáidat, mert legalább napvilágra kerülnek a katolicizmus elgondolásai: A világhatalmi törekvések: Ökumené mi? Közben meg a világ leggazdagabb vállalata a Katolikus egyház. tele homokos papokkal és az összes fertelmességükkel.

Ha majd egyszer kilépsz onnan az lesz életed legjobb döntése.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---->> Semmi nem hozható helyre azzal a szemlélettel, amivel elrontották azt. <<----