Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
jaguar képe
kevesebb<->több
2010. május 21. péntek, 14:40 | jaguar

Egy egymondatos gondolatébresztő többet érhet, mint egy egyoldalnyi kisregény. A Ganga szatszangon is ezt figyeltem meg és eleinte kifejezetten zavart is, mert mindig, ha csak lehetett egy mondatban válaszolt a kérdező akármilyen hosszú kérdésére, mindig valami váratlant, egy más nézőpont felé orientálót.

Aztán a múltkor mikor megtaláltam az A világról és a torzításról című Márai írást, akkor gondolkodtam el rajta, hogy oké hogy online ki tudom fejteni a gondolataimat többé-kevésbé érthetően, de élőben ez végképp esélytelen. Viszont nem is kell nekem ezen görcsölnöm, nem az a dolgom. Nem kell azon paráznom, hogy miért beszélek csak tizedannyit mint más ember és mindenáron témákat felhozni. Maradjak csak nyugodtan a csendes megfigyelő, ha nekem ez a természetes, kommunikáljak máshogy akár, ne feltétlenül a kényszeres mondatalkotás módszerével.

A kevesebb több? Meg kell nézni az ősrégi közmondásainkat, szólásainkat! Mostanában ha csak lehet, próbálok beléjük kapaszkodni, nagyon jó támpont bármiben és hatalmas élettapasztalat-esszenciák.