Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
tvir képe
Próbáltam ma a mélyebb éntől választ kapni
2010. május 21. péntek, 14:22 | tvir   Előzmény

Köszönöm, hogy írtál, nagyon hálás vagyok érte.

Sajnos a meditációkkal nem úgy haladok, mint szeretném. Nagyon ritkán van jelentős eredmény. Korábban is volt egy ilyen időszak, és egy idő után annyira rágörcsöltem, hogy már szerintem eleve kizártam a lehetőségét annak, hogy sikerüljön választ kapnom. Egy ideje úgy gyakorlok, hogy bár szeretném a választ, elfogadtam, hogy ha semmi különös nem történik, az is rendben van. Nem tudom, hogy ez most visszatart-e. Mit kéne változtatnom?

Próbáltam ma a mélyebb éntől választ kapni, de nem jutottam semmire, illetve annyi volt, hogy kicsit megint rosszabbul érzetem magam a meditáció után. Az utóbbi egy-két napban már elég jól voltam, és ha rám is tör valami szorongás, kevésbé lelki, inkább fizikai jellegűek a "tünetek" (hányinger, mellkas szorítás). Ez azt jelenti, hogy lezártam az érzelmeket és csak a fizikai szinten tud megnyilvánulni a probléma?

Lehet olyan időszak, amikor az ember többet tapasztal a "való életben", mint a meditációkban? Most egy árvaházban próbálunk segíteni, leginkább a sérült gyerekeken és úgy érzem sok mindent megmozgat bennem a dolog. Most hogy leírtam, rájöttem, hogy hülye kérdés, mert persze, hogy tapasztalok, csak pont a meditáció segíthetne feldolgozni, ami egyébként nem megy...

Nem adom fel, próbálom majd, amiket javasoltál.:)

Köszönöm még egyszer.