Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Spirituális válság
2010. május 21. péntek, 14:14 | Huszti Sándor -...

Úgy vélem, hogy "spirituális válságba" kerültél, és immár nem divatból jönnek benned elő ezek a létkérdések, mint oly sok ezoterikus emberben manapság, hanem valóban mélyen, belül vagy ezekre kíváncsi. Ezért nem elégítenek ki mára gondolati szintű válaszok, és az, hogy ezekben a dolgokban megpróbálsz hinni, hanem sokkal mélyebb válaszra áhítozik a lelked, és ezt csak a tapasztalás, az átélt spirituális élmények lennének képesek megadni Neked!

Ezt úgy érheted el, ha például spirituális gyakorlatokat, meditációkat végeznél. Mondjuk kezd azzal, hogy a lét-kérdéseidet nagyon mély meditációban tedd fel, de ne a szokásos magadnak, hanem egy sokkal mélyebben levő ÉNednek!
Aztán amikor a válaszokat kapod, akkor legyen benned az elvárás, hogy ne csak szavakat kapj, hanem lehetőleg átélést, megtapasztalást adjon a mély belső ÉNed!

Ha ez sikerülne, akkor gyakorlatilag a meditációban tapasztalati választ kapnál a kérdéseidre és azt hiszem, ezzel fel is oldódna benned a kérdések okozta feszültség.

Egy másik út az lehet, ha kifejezetten egy-egy minőség átélésére törekednél, mint például a kezdet, vég, halál, út, fejlődés, üresség, Isten, Önvaló vagy a megvilágosodás, hogy csak a "legnépszerűbbeket" említsem.

Kezdj el gyakorolni, és ha van már tapasztalatod, akkor azokat oszd meg itt velünk!