Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Claryssza képe
A félelem a szeretet túlsó vége.
2010. május 20. csütörtök, 2:50 | Claryssza

Nem a témáiddal, nem is a személyeddel van GONDolatOM, de a témák eleve írányított beforgatásával, vagyis átszövöd hangsúlyosan a saját ítéleteiddel, hangulatkeltő gúnyorosan ható elemekkel, nem objektív + mindezt kihegyezed pl. a kereszténység ellen. Ilyen formában provokatívnak és manipulatívnak hat, nehéz ismeretterjesztőnek elfogadni. Nade feldolgozom, és egész biztos a fejlődésemet szolgálja:)

És hogy szorosabban a témádhoz is szóljak, leírok 1más megközelítést is:

(ill. tömörítem az írányt)

"Ádám és Éva érdeme, hogy egyáltalán lehetőség nyílt meghozni bármiféle döntést. Ők az elsők, akik "hibás" döntést hozhattak. Enélkül nem létezne a viszonylagosság és a viszonyítás világa.

Valamennyi hitvallás szent iratai tartalmazzák a félreérthetetlen figyelmeztetést :Ne félj!

a törvények egyszerűek:
1/ A gondolat teremt.
2/ A félelem vonzza a hasonló energiát.
3/ Minden a szeretet.

Hogyan lehet minden a szeretet, ha egyszer a félelem vonzza a hasonló energiát?
A szeretet a végső valóság. Az egyetlen. A minden. A szeretet érzése Isten megtapasztalása.. Ha az abszolútba tartasz, a szeretet felé közeledsz. Azért jött létre a viszonylagosság világa, hogy Isten megtapasztalhassa Önmagát.Isten így alkotott meg "valami mást", mint Önmaga [bár a szó legszorosabb értelmében ez lehetetlen, minthogy Isten a minden].

A félelem a szeretet túlsó vége. Ez az elsődleges polaritás. Abban a világban, melyben most a fizikai síkon élsz, mindössze két helye van a létnek: a félelem és a szeretet. A félelemben gyökeredző gondolatok létrehozzák a megvalósulás egyik formáját a fizikai síkon. A szeretetben gyökeredző gondolatok hozzák létre a másikat."