Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
HajduM képe
Egy dologban szeretném kiegészíteni amit írtál. Magának
2010. május 20. csütörtök, 0:00 | HajduM   Előzmény

Egy dologban szeretném kiegészíteni amit írtál.
Magának Jézusnak természetesen semmi, de semmi köze nincs ahhoz, amit a nevével fémjelezve véghezvittek és visznek még a mai napig is.

Éppen ma olvastam Bulányi György írását (Katolikus lelkész, csak kicsit eltért a Gnosztikusok felé, illetve Markion felé) Ki is zárták az egyházból ha jól tudom :))

Szóval azt írja és ilyen éleslátást szeretnék magamban is kifejleszteni, hogy Jézus egyetlen parancsolatot adott a világnak, ami végül az üdvözüléshez, vagy éppen a megvilágosodáshoz vezethet: Szeressétek egymást. De azt nem mondta, hogy ennek vagy annak a felekezetnek a kötelékében.

Ha te hinduként tudsz szeretni, akkor úgy, ha muzulmánként akkor úgy, ha buddhistaként akkor úgy, vagy ha ezoterikus boszorkányként akkor úgy. teljességgel mindegy a felekezet.

Csak belemagyarázzuk, még én is hozzá gondolom automatikusan, hogy szeressük egymást a keresztény egyházban, holott nagyon jól tudom, hogy bármilyen egyházról is van szó, az eleve korlátozása az Isten kiteljesedésének, és elválaszt az egységtől.

Ennyit Mondott Jézus: Szeressétek egymást.

Nem többet, és nem kevesebbet.

Azért kezdtem ebbe a cikksorozatba, mert ezt magamban is tisztázni akarom. Meg kell szabadulnom nekem is ezektől a dogmáktól, pl, üdvösséget csak a keresztény egyház adhat, ez egyszerűen nem igaz.

De sok ilyen rejtett berögzülés van még bennem, amiket ki kell takarítani magamból, így írás közben sok minden kijön, sokra rávilágítanak azok, akik reagálnak.

Tökéletes útja a fejlődésemnek :))

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---->> Semmi nem hozható helyre azzal a szemlélettel, amivel elrontották azt. <<----