Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
jaguar képe
addendum
2009. január 27. kedd, 3:11 | jaguar   Előzmény

Szeretnék tudni érdemben hozzászólni a problémádhoz, tanácsot adni, de nagyon nehéz. Mindenesetre annyit, hogy ne add fel, és keresd az útját, hogyan tudsz elszakadni a szüleidtől! Aki keres, az mind talál. Tegnap belebotlottam egy bibliai levezetésbe a neten, el is mentettem, pont most passzol ide:

"Kérjetek és megadatik néktek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyittatik néktek. Mert a ki kér, mind kap; és a ki keres, talál; és a zörgetőnek megnyittatik. Melyik atya pedig az közületek, a kitől a fia kenyeret kér, és ő talán követ ád néki? vagy ha halat, vajjon a hal helyett kígyót ád-é néki? Avagy ha tojást kér, vajjon skorpiót ád-é néki? Ha azért ti gonosz létetekre tudtok a ti fiaitoknak jó ajándékokat adni, mennyivel inkább ád a ti mennyei Atyátok Szent Lelket azoknak, a kik tőle kérik."

Ami még biztos, hogy igen, van köztes út, azon vagyok. Lehet élni, alkalmazkodni ehhez a rendszerhez úgy, hogy nem veszek benne részt. Semmi sem kötelező, csak a nemtudással bírókat lehet rabigába hajtani. Lépésről lépésre meg kell teremteni magunknak a saját kis buborékainkat, függetlenné válni a rendszertől. Orwell utópiája már a nyakunkon van, minden egyes pontja beérik. Rabszolgasorsban él az emberiség már most, innen csak a tudatosság a kiút. A tudatosság fényét rávilágítani minden egyes életterületünkre, abból nem lehet baj :). Én pl azon melózok éppen most, hogy a szüleim saját félelmeit, paráit, amit idomításom során (nagyon találó szó, örülök hogy másban is felmerült) belém plántáltak, szépen felfedezzem és kigyomláljam magamból.

Szóval remény az mindig van, az ősszel elkészült pl a Zeitgeist című non-profit movie 2. része az Addendum. Ahogy nézem a honlapjukat, komolyan gondolják ezt a mozgalom dolgot is, úgyhogy hajrá! Ajánlom minden útkeresőnek szeretettel, a legvégén gyakorlati tanácsokat is ad! "Első lépés, kapcsold ki a tévéd!" ;)

http://www.zeitgeistmovie.com/

(subtitles here -> hungarian -> és már nézhető is mindkét teljes film)