Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
szektásodás
2010. május 13. csütörtök, 14:10 | csaesz   Előzmény

Mivel én is érintve érzem magam - hiszen én is azon vagyok, hogy a környezetemből kiszűrjem ami nem tetszik, és annak magamban megkeressem az okát- megnéztem a szekta fogalmát a wikipédián. Ezt találtam többek között: A szekta egy nagyobb vallási, kulturális, politikai, vagy szociális szempontból jól megkülönböztethető csoporttól elkülönülő, azzal szemben álló kisebb csoport.

Ha ezt a megfogalmazást nézzük, én bevállalom a szektásodást.

Abban szeretnélek csak kijavítani, hogy aki nem vállalja fel azt, hogy a nemszeretem érzés okát is önmagában keresse, arra nem az egoista bélyeget sütjük rá mi szektatagok, hanem a tudatlanságét. :DD

Viccet félretéve: totál igazad van abban, hogy ezt nem lehet rettegve, bűntudattal csinálni. Én sem a bűntudatomat szeretném ezzel növelni, és ezért van egy fontos második lépése is ennek az életszemléletnek: miután megtaláltam magamban azt az okot, ami miatt nem tetszik valami a külvilágban, akkor ezt befogadom, elfogadom magamban! Így nemhogy növekszik a bűntudat érzésem, inkább egy csomó bűntudatot -ami tudat alatt ott lapult a tetteim, érzéseim alatt- feloldok, elengedek azzal, hogy tudatosítom és elfogadom az eddig rossznak, helytelennek minősített személyiség részeimet is.