Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
HajduM képe
Én is azt írtam, ha elolvasod még egyszer, hogy maga kimászik a
2010. május 13. csütörtök, 13:19 | HajduM   Előzmény

Én is azt írtam, ha elolvasod még egyszer, hogy maga kimászik a skatulyából, a szemlélő meg csak figyeli, hogy miként kel ki a bábból a pillangó :)) Pontosan azt írtam, amit te :))))
Ne skatulyázz be engem. Olvasd el figyelmesen :)))

A mumust arra értem, hogy van ezen a fórumon, egy tendencia, ami abban nyilvánul meg, hogy mindenki állandóan a saját hibáit keresi, és aki nem így tesz arra egyszerűen rásütik az egoista bélyeget.

Te is azt írtad, hogy a könyvekben az nem tetszik, ami benned belül van. Ez mumus csinálás komolyabban az életed démonizálása, amire azt mondom, hogy miért ne lehetne, hogy valami nekem nem tetszik. Tehát a mumus csinálás is egyfajta félelem generálás, hogy jajj már megint találtam magamban valami hibát, és a végén oda jut az ember, hogy semmit nem mer megnézni elolvasni, meghallgatni, mert ha valami nem tetszik neki, akkor az az ő tükörképe, és egyből betegesen vizsgálja magát, hogy vajon hol rejtezik az a fene nagy hiba, ami miatt végül is még nem világosodott meg :))) Ez átesés a lónak az ő túloldalára. Ezt nevezi a szakirodalom vallásos fanatizmusnak, vagyis szektásodásnak.

Holott ezzel szemben az ezotéria is de akár a kereszténység is, az egyensúlyra tanít, tehát a test, a matéria és a szellem közötti egyensúlyra. Nem szabad a testet, a matériát démonizálni, mert végül rettegni fog az ember saját magától, és ahelyett, hogy önelfogadásba torkollna a dolog, öngyűlöletbe vált át.

Semmi nem hozható helyre azzal a szemlélettel, amivel elrontották azt.