Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
gyöngyház képe
Spirituális közönség?!
2010. május 13. csütörtök, 12:32 | gyöngyház

Hú, ez az írás nagyon megfogott!!! Itt már nyílt titok, hogy én is a zenében/nek élek. Most hirtelen eszembe jutott, hogy ha olyan helyre megyünk, ahol sokszor nem odaadó a közönség, viszlek magammal. :))))

A zene - meg általában a művészetek - megnyitó erejűek. Ezért vannak szerintem. :) Ha ezt tovább gondolom, talán mindenki ahhoz a stílushoz vonzódik, ami segít neki a lelki fejlődésben. (Kifejthetném, mért voltam 12 évig bevallottan "rocker". :))

Elképzeltem, milyen lehethe, ha a közönség spirituálisan választaná ki a koncertet/kiállítást, ahová megy! Nézem a programfüzetet, és ahová ÉRZEM, hogy mennem kell, oda megyek. :)))
Egyrészt csak befogadó közönsége lenne mindenkinek.

Másrészt kihalna a mostan kitalált, műanyag, pénzorientált, iparszerűen gyártott, LÉLEKTELEN zene. :((((

Mégis egyik legfontosabb gondolat, ami azonnal eszembe jutott: zenészként tudom-e - a hangomon, kisugárzásomon kívül - tudatosan inspirálni a közönséget?! Vagy az inspiráció nálam maga az az odaadó, erős előadásmód, ami jellemző rám? (Nem én vagyok, aki affektál meg csücsörög és csak úgy odadobja a dalt az embereknek, mint marék használhatatlan aprót a koldusnak...)

Kipróbálom!!!!! (Bár éneklés közben még erre is koncentrálni kissé nehéz... :)

Köszönöm, Jaguár!!!!!!