Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Üdv a klubban :-)
2010. május 13. csütörtök, 15:24 | szildiko1   Előzmény

Sokkal többen vagyunk, mint gondolnánk. Neked szerencséd van, hogy felszínre került ez a dolog.
Már írtam erről a témáról a blogomban, de lehet, hogy valakinek új lesz.

Akkor beszélünk elveszett ikertestvérről, amikor a (természetes, vagy mesterséges) fogantatáskor több petesejt termékenyül meg, - akár 3 is - de csak egy gyermek jön világra. A többi, néhány hetes magzat korában meghal. Van amikor teljesen felszívódik, esetenként a méhlepényben egy-egy kemény gumó jelzi jelenlétét, de gyakran még az sem.. Ha a terhesség korai időszakában például vérzés jelentkezett, de egészséges baba jött a világra, nagy valószínűséggel a vérzéskor egy magzat halt el. Előfordul, hogy az élő testvér testében egy jóindulatú cisztát, vagy teratoma nevezetű fekélyt találnak, benne az ikertestvér szövetmaradványaival. Az elveszett iker jelensége gyakoribb, mint gondolnánk. Az orvosi kutatások szerint minden 10-dik terhesség ikerterhességnek indul.
A családfelállítás azt mutatja, hogy az élő testvér lelke emlékszik arra, hogy volt vele valaki élete indulásánál. (A legújabb kutatások szerint a magzat szíve már két és fél hetes korában ver. Ilyenkor sok anyának még sejtelme sincs, hogy gyermeket vár.)
Felsorolok néhány pszichoszomatikus problémát, ami az elveszett ikertestvér jelenségére hívhatja fel a figyelmet. Pánikrohamok, bőrbetegségek, indokolatlan szédülés, emésztési zavarok, körömrágás. A korai veszteség következményei lehetnek: bűntudat, magányosság, depresszió, erőtlenség, félelem az érintéstől, vagy éppen az állandó érintési vágy, féltékenység, munkahelyi kudarcok, állandó pénzhiány, gyermektelenség, tanulási nehézségek.
Van aki két ember helyett eszik, dolgozik, vásárol, gyakran ír naplót, ami a testvérével folytatott párbeszédet helyettesíti.
A „testvérkeresés” a párkapcsolatra, és a gyerekhez való viszonyra is hatással van. Vagy nagyon bensőséges, összeolvadó kapcsolatra vágynak, vagy menekülnek. Esetleg túlzottan szeretik a gyereküket („meg tudnám zabálni”) túlságosan félnek attól hogy meghalhat a gyermekük, vagy alig merik megérinteni, nehogy bajt csináljanak.
Ha valaki nagyon ragaszkodik a háziállatához, az sokszor az elveszített testvért hivatott pótolni.
Előfordul a csillapíthatatlan magányosság érzése, fvagy olyamatos nyugtalan utazás, (mintha a testvérét keresné) esetleg felfokozott érzelmi állapot a bármilyen veszteségre.
Ikertestvér elvesztés lehet az oka pl. az anorexiának, autizmusnak, kábítószerezésnek.
Óva intek ugyanakkor mindenkit, hogy bizonyos tünetek jelenlétét kizárólag egy ikertestvér elvesztésének tulajdonítsa. Ezek a tünetek más okra is visszavezethetőek lehetnek. Minden esetet külön meg kell vizsgálni.
Akit részletesebben érdekel a téma, annak figyelmébe ajánlom A.R.Austermann- B.Austermann: Dráma az anyaméhben című könyvét.