Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
HajduM képe
Nehéz a skatulyáktól megszabadulni. Kérdés, hogy az akinek
2010. május 13. csütörtök, 10:41 | HajduM   Előzmény

Nehéz a skatulyáktól megszabadulni. Kérdés, hogy az akinek valamilyen a jelleme mondjuk, és kiveszem a skatulyából, attól meg fog e változni az a jellem, amiért oda került.

Ahogy mondod is. Nem változott az illető, elárulta magát a stílusával. Nem lehet, hogy az ember teszi magát egy skatulyába, a környezete pedig ezt pusztán tudomásul veszi?

És ha valóban változik, az majd észrevehető lesz rajta. Saját maga mászik ki a skatulyából, és amit az ember tehet, hogy nem tuszkolja vissza, hanem kíváncsian várja a bábból kikelő pillangót :))

Ha az embernek nem tetsző könyvek, mind arról tanúskodnának, hogy milyen hibák és rendbetenni való dolgok vannak legbelül, akkor a reménytelenségtől, mindenki depresszióba esne és különféle önhalálnemeken gondolkodna.

Szerintem itt is alkalmazni kell a mértékletesség elvét. Nem kell mindenből mumust csinálni.
Van olyan, hogy egy könyvnek a hangulata nem tetszik. Ennyi. Nem kell ezt túl bonyolítani. Van olyan ami már ránézésre sem tetszik. Hol van az előírva, hogy egy embernek mindennel szimpatizálni kell, és, hogy nincsenek olyan dolgok a világba ami majd nem fog tetszeni. Nem azért mert valami baj van a lelkével vagy egójával, hanem egyszerűen azért, mert nem egy hullámhosszon van azzal a dologgal.

Miért csináltok mindenből mumust?

Semmi nem hozható helyre azzal a szemlélettel, amivel elrontották azt.