Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Kirsikka képe
skatulya vagy szabadság
2010. május 11. kedd, 9:58 | Kirsikka   Előzmény

Azt veszed észre ami benned van. Ami épp foglalkoztat. Pl a kedvenc könyvemtől mindig az az érzésem, hogy milyen jó élni, odaadtam egy barátnőmnek, aki nyomasztónak találta. Ugyanazokat a sorokat olvasva.

De a blog lényege nem csak ennyi, hanem ahogy itt reagálunk egymás dolgaira, ahogy kialakulnak kapcsolatok, vélemények itt is meg az életben is, aztán -főleg ha rendesen dolgozol magadon önismeretben- változik a helyzet, változol te is, a másik is, de vajon megtartod-e a másikat a skatulyában, vagy teret engedsz neki, és újraértelmezed minden egyes újabb kapcsolódáskor? (szép példa volt erre, mikor vki más néven kezdett el kommentelni, egész más reakciókat kapott, mintha az eredeti nickjével tette volna ugyanezt! Persze lebukott -nemtudom amúgyis lebuktatta volna-e magát (???) :) de tanulságos volt)

Nálam a pálmaleveles rengeteg magyarázkodás hozta felszínre ezt a témát, onnan jutott eszembe ez a régi bölcsesség, hogy "téged olvas a könyv". Én is visszaolvasom a naplómat, ez a dolog ugyanúgy kifelé is jelen van, mint befelé, csak észre kell venni. :)