Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
hermess képe
H: Alulról, vagy felülről vagyok idióta?
2010. május 11. kedd, 9:00 | hermess   Előzmény

A normális - a társadalmi normáknak megfelelő életvitelű egyén az adott fejlettségi szintű kultúrában. Ezek a normák természetesen eltérőek a különböző kultúrákban.

A lényeg, hogy ha alulról vagyok idióta, nem ütöm meg az átlagot - az adott társadalmi köztudat felfelé húz, kívülről motivál a fejlődésre, és ha nem vagyok képes elmozdulni, akkor kiközösít.

Ha kinőttem a "fűből", és immár felülről lettem "idióta" - ugyanúgy kiközösítenek, mert ez irritáló, zavaró és érthetetelen, befogadhatatlan az átlagszint számára. Ilyenkor a köztudat visszafelé húz, kívülről már csak kisebb, hasonlólóképpen gondolkodó és emelkedettebb csoportoktól jöhet motiváció a további fejlődéshez.

Ekkor kell nagyon a kapcsolódás a felsőbb energiákhoz, kell az intuíció és az inspiráció igazán, mert csak a saját belső önmotivációdra számíthatsz. Eljön az a szakasz is, amikor igazán létszükségletté válik a Hit, hogy jó Úton jársz... A magadén, és nem másokét követed.

Egy ideig még ezzel sincs sem baj - lásd a három kitaposott ösvényt - de a végkifejlet aztán egyszerre lesz Egyedi és Ugyanaz mindenkinél. Mindezt sokkal könnyebb megérteni, ha tisztán látja valaki a fejlődési szintekhez tartozó értékrendeket, bárhol is tart ő maga.

Én az iskolában akár a matek rovásárára is ezt tanítattnám, nem beszélve a felnőttoktatásról.