Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Nem! Itt én vagyok az egyetlen Goauld!
2009. január 24. szombat, 13:31 | Balage (útkereső)

Kedves Bronzon75!
Olvasd el a Ciprusi Mágus című könyvet (Kyriacos C. Markides). Ebben szó van az elementálokról:
"Az elementáloknak a többi élő formához hasonlóan saját életük van, s az őket kivetítő embertől független létük lehet. Bármely gondolat vagy érzés, amit az egyén kivetít-elementál."
Ilyeneket mindenki teremt akár tudatosan, akár nem.
"A vágy-gondolat elementálok az átlagemberre jellemzőek" (Ezekben a gondolat alárendelt szerepet játszik.)
Az Igazság Keresője erős, de jótékony gondolat-vágy elementálokat alkot, melyek hosszabb életűek.
Minden elementál visszatér az őt megalkotóhoz.
Fontos azonban, hogy ezek alacsonyabb rendűek az embernél. Valahol, ha jól emlékszem azt írja, hogy az EGO is elementál.
Szerintem a képzeletbeli barátok, lények, a kitalált szellemi vezetők is elementálok. Nem véletlen, hogy a zsidó-keresztény-muszlim valláskörben az Istent nem lehet ábrázolni (bálványimádás), nevén nevezni stb.
És szerintem az Istent nem kívül kell keresni. Ha csak tudatosítod, hogy "Én vagyok" közelebb állsz hozzá, mintha beszélsz hozzá. (Tudsz újat mondani? Ráadásul megkülönbözteted magadtól, kivetíted. Ez persze csak én mondom. Persze én is szoktam hozzá beszélni, mert jó érzés tud lenni, de próbálok szemléletet váltani.)
A lényeg, hogy szép dolog ilyen lényeket teremteni, de ne forduljon meg a rangsor. Szeretetet érdemelnek (ettől jótékonyak), nem alázatot.
Az őrülteket, a szorongókat és persze az összes embert is, aki nem buddha a saját öntudatlanul teremtett elementáljaik tartják fogságban más-más módon. Kemény munkával, az "Én vagyok" megerősítésével szabadulhatunk. Ez a spirituális fejlődés. (Kaczvinszky József szerint a jóga célja a Lélek megkülönböztetése mindattól, ami nem a Lélek.).
A saját teremtményeinktől való félelem pedig a legrosszabb, ami történhet.

Ajánlott irodalom: Arany János: Ágnes asszony, A walesi bárdok

Balage