Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
HajduM képe
Egy másik fórumon, egy ilyen magyarázatot kaptam. Mi erről a
2010. május 08. szombat, 10:15 | HajduM   Előzmény

Egy másik fórumon, egy ilyen magyarázatot kaptam. Mi erről a meglátásod?

Szia Miki!

A táplálkozásos témát sokszor kiveséztük már, csak röviden:

Semmivel nincs baj. Azt kell tudni, hogy minden amit megeszel fajtaspecifikus rezgéssel rendelkezik, és ezt a rezgést - az elfogyasztás révén - a szervezeted asszimilálja. Ennek eredménye hosszútávon, hogy az eredő rezgési képed - amibe testi tudati állapotod is beletartozik - abba az irányba mozdul. Az állati létforma rezgési szintje eggyel alatta van az emberi létformának, ezért ha állati dolgokat eszel a rezgési képed szépen lassan ebbe az irányba tolja el. Fokozatok vannak. Az állati húsban a gyilkosság és az ehhez kapcsolódó minden asztrális érzelmi minta rögzül az állat elpusztításával, mivel az állatoknak van asztráltestük és érzelmeik. A tehenek pontosan tudják mi történik velük a vágóhídon.

A tej-tejtermék fogyasztásához nem kapcsolódik ez a fajta asztrális töltet, viszont a tejnek a funkciója révén a fiatal állati szervezet táplálása és fejlesztése a célja.

A tojással a legnagyobb baj, hogy a komplett DNS készletét tartalmazza egy madárnak, vagy hüllőnek. Talán ezt a legnehezebb elhagyni, mert tapasztalatunk szerint rengeteg bolti élelmiszerbe belekeverik, amibe amúgy nem szoktunk tojást rakni. Pl.: nápolyi, tészta, pogácsa stb...

A növények elfogyasztásában is fokozatok vannak. Azoknak a növényeknek, amiknek a gyökérét esszük, úgymond rezgésileg ők kötnek a földhöz (fizikai sík) legerősebben, hiszen azok a földből vannak. Krumpli, sárga-fehérrépa, zeller, stb... A föld feletti növények rezgése egy fokkal magasabb (karfiol, brokkoli, karalábé, káposzták, kelbimbó, tökfélék, uborka, saláták stb). De itt is megesszük a növényt.

A gyümölcsök, termények és magvak fogyasztásával a növény egy olyan részét fogyasztjuk, amivel egyrészt nem pusztítjuk el, másrészt ezt a növény fajszelleme ajándékozza a többi létezőnek, hogy ezzel táplálja őket. Ez egyfajta anyai érzés, a növényvilág szellemi szintjén. Itt a földön fizikálisan ez a legtisztább táplálékunk.

A táplálkozás és tudatváltás kapcsolata tehát abszolút nem a fizikai egészségről vagy étkezési rendszerekről szól, hanem az élő dolgok belső rezgési egymásra hatásáról. Amikor megválasztod a táplálkozásod elsősorban ezt tartsd szem előtt. Ugyanakkor okosan kell, nem lehet a húsfogyasztásról egyből pránatáplálkozásra átállni.

Semmi nem hozható helyre azzal a szemlélettel, amivel elrontották azt.