Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Azt kellene megtanulnod, hogy tudjál nemet mondani.
2010. május 06. csütörtök, 9:15 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Lehet, hogy jaguárnak van igaza "...lehet hogy nem a gondolataiddal kellene lenned akkor és ott...", meg az is lehet, hogy azt kellene megtanulnod, hogy tudjál nyíltan, őszintén és bűntudat nélkül nemet mondani. Merd elutasítani a másikat szép szóval, vagy ha abból nem ért, akkor durván!

Ha ezt megtanulnád, akkor nem lenne szükséged az ilyen tanítókra, nem zaklatnának, tényleg csak akkor, amikor valóban meg kell őket hallgasd!

A napokban a barátommal ezt gyakoroltuk, mert egy félrészeg hajléktalan kopogtatott a kocsi ablakán egy kis piára valóért, Ő meg nem mert a szemébe nézni és úgy elküldeni, inkább oda se fordította a fejét és próbált tudomást se venni róla.

Micsoda dolog, hogy még Te érzed rosszul magadat azért, mert hoztál egy döntést? Hogy hoztad meg azt a döntést, ha nem vagy biztos benne, vagy nem vállalod annak a megítéltségét és a következményeit?
Ha tudatosan döntöttél úgy, hogy NEM, akkor ebben a döntésben legyen benne a vállalása is, így őszinte!

Tudom, ez nekem sem megy mindig, pár hónapja például Hédivel szemben nem vállaltam egy döntésemet, de azért még ez a helyes út, így kerülnének helyükre a dolgok bennünk és körülöttünk is.