Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Egyre több útnak látom meg a létjogosultságát
2010. május 06. csütörtök, 8:42 | Huszti Sándor -...

A weboldal színvonalának fenntartása érdekében végzett kizárások mellett, a saját életemben én is azt az elvet vallom, amire utalsz. Vagyis hogy ha valaki/valami nagyon jön, nyomul, akkor annak oka van, azt meg kell vizsgálni, tanulni kell belőle és elfogadni!

Erre igen jól tanít az IGEN-t mondás gyakorlata, de a hagyományos önvizsgálat-tudatosítás út is járható. Talán ennek köszönhető, hogy az említett keresztény hittérítők már messziről elkerülnek, be sem próbálkoznak, viszont a Krisnások még le szoktak szólítani, ezzel is jelezve, hogy rajtuk még nem vagyok túl.

Ifjabb éveimben az egyházaknál kerestem az igazságot, jártam baptistákhoz, Krisnásokhoz, buddhistákhoz. Mindegyiknél találtam igaz dolgokat, hol keveset, hol sokat, de a tiszta vonalat végül is az önismeretben leltem meg. Nyilván emiatt is vagyok elfogult ezen módszer mellett, (no meg azért, mert ilyen hatékonnyal még nem találkoztam!), és ezért esik nekem is nehezemre megérteni, hogy más utak is elvezethetnek a lelki tisztasághoz, az önmegvalósításhoz.

De azért igyekszem, és én látom magamon, hogy egyre toleránsabb vagyok, egyre több útnak látom meg a létjogosultságát és tudom azt elhelyezni, és elfogadni a fejlődés rendszerében. Bizonyára egy kis integrál szemlélet sokat segítene, ha szakítanék rá időt!