Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Kavics22 képe
Nem ismerem Kövesi Péter írásait, magáról az íróról sem
2010. május 06. csütörtök, 8:25 | Kavics22   Előzmény

Nem ismerem Kövesi Péter írásait, magáról az íróról sem hallottam eddig, így szerencsére semmilyen előítélet nem befolyásol.
Egy biztos, amikor először elolvastam ezt az írását, alaposan fejbe is kólintott. Vagy inkább úgy mondanám, kezdte nyitogatni a szemem.
Az, aki többnyire válságos pillanataiban bemenekül az első könyvesboltba és teljesen tudattalanul, spontán összevásárolja a megváltónak hitt könyveket, vagy ugyanilyen indíttatásból belemenekül mindenféle rendezvénybe, mesterek (szándékos a kis betű) ölelő, vigasztaló karjaiba, honnan is tudhatná, hogy nem ez az, amit keres. Mindezzel azt akarom érzékeltetni, hogy én is ezt tettem és még a mai napig is sokszor félremegyek. Úgy látszik, bele kell kóstolnom mindenbe, hogy tudjam, melyik a konzerv áru.
Rá kell jönnöm, mi a romlott, mi üli meg a gyomromat.

Azt kell hogy mondjam eddigi nagyon rövid tapasztalásom alapján, hogy az ezotériához kell némi materializmus is, két lábon állás, realitás-érzék. Enélkül tényleg csupa jószándékból felemelnek az angyalok, hogy aztán akkorát zuhanj, hogy a pokol kapujáig nem állsz meg. De ha nem így lenne, az ilyen írások, mint Kövesié, el sem jutnának hozzád, ellapoznád, mint az ezotériát megszentségtelenítő, a hitedet, elveidet besározó szennyet.