Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
jaguar képe
ne nekem :)
2010. május 05. szerda, 16:29 | jaguar   Előzmény

"Ezen a csöves dolgon azért elgondolkodtam, biztos, hogy jót teszel velük, ha itt gyakorlod a nyitottságot ? Az, hogy magadat töltöd, ok., de nem csak a lelkiismeret megnyugtatása ez ?"
Nem tudom, de én nem innen közelítem meg ma már ezt a kérdést, nem érdekel jót teszek-e velük hosszú távon. Sőt, honnan tudod, hogy az jó neki akármilyentávon, hogy bezársz felé és elutasítod, szóba se állsz vele?.. Nézd én csak azt tudom, amit gyakorlatból tapasztalok, ha nemmel válaszolok akárkinek is a kérésére az életben, akkor szarul érzem magam is tőle, bezárul egy picit ő is én is. És körülöttem a világ is egy kis időre ezt figyelem, belecsúszok apróbb negatívabb szituációkba, akadályokba.. Ha meg nem ellenkezek, hanem úgy cselekszem ahogy az Élet kéri tőlem, mindegy hogy ki személyesíti meg, akkor lesz egy következő gördülékeny, sima és pozitív félórám mondjuk (és neki is - örömet szerzünk egymásnak, mosolygunk, váltunk pár szót), és kinyílnak előttem újabb lehetőségek, jobb dolgok fognak történni velem a következő percekben, mint ha a másik utat választanám.

Utolsó kérdésednél, meg az is lehet hogy nem a gondolataiddal kellene lenned akkor és ott, vagy pedig nem kellene előre eltervezned ilyeneket, hogy most akkor szépen lesz egy nyugis párórám stb, merthogy "ember tervez Isten végez". Nem tudom.