Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
szerintem
2010. április 29. csütörtök, 9:11 | Ramina   Előzmény

Teljesen jogosan a kérdéseid Hajdu M.

Az emberi lelkek, bár tökéletesek a teremtéskor, mégis olyanok, mint az ártatlan, szűz, tiszta, Istennel egylényegű - de vele nem azonos - teremtmények.Semmi nincs bennük, csak szeretet és üresek, mert semmit nem ismernek a teremtett világokból, csak Teremtőjüket. Nem rendelkeznek a "totalitáriusság mindentudásával", önmagukat, saját tudatukat, kapacitásukat egyáltalán nem ismerik.

Isten, a védikus és más szent iratok szerint is, azt szeretné, hogy ezek az érintetlenségükben tiszta emberi lelkek,akik teremtésükkor automatikusan imádják és ismerik Őt, tegyék ezt meg később a szabad akaratukból is, tudatosan.

Ezért a lelkek testekben leszületnek a földre (meg más helyekre is) és különféle tapasztalatokon mennek keresztül, amelyben lelkük fejlődni kezd, tudatuk átalakul.
A lélekfejlődés a tapasztalatok megélése által megy végbe. A tapasztalatok keservesek is, az emberek adnak és kapnak fájdalmakat, de örömöket is.
Sok-sok élet után, a teremtés célja az, hogy mindenki visszatérjen az Istenhez, de immár önmagát és a világok működéseit megismerve, kifejlesztve minden lehetőségüket, tapasztaltan és Istent tudatosan szeretve, őt akarva.

Paradox, de Istennek nincs szüksége semmire.
Nincs szüksége a lelkek tapasztalataira, sem a szeretetükre, mégis ez a megszenvedett, hozott tudatossága és kiteljesedése a lelkeknek járul hozzá a nagy Egészhez.

És jól irod, a folyamat végére a magára ébredt ember felfedezi az elfeledett kapcsot Isten és saját maga között és megismeri valódi önmagát és Istent is. Egybeolvadnak a végén. Mert egy és ugyanaz a LÉNYEGÜK.

Talán félreérthető voltam az előző irásban: szerintem az önmegismerés célja NEM a folyamat megismerése!

De tény, hogy az önmegismerés, az egy folyamat.

Az önmegismerés célja, megtalálni valódi , legbelső lényegünket (amely Istennel van összeköttetésben) azáltal, hogy lebontjuk az illúziók, hamis énképek, hamis viselkedések összes rétegét.
Miért jó eltalálni az Önvalónkhoz?
Mert ott van minden isteni attributum a teljességében bennünk ( a szépség, a szeretet, a jóság, a nemesség stb) ráadásul teljesen EGYÉNI köntösben. A mi egyedi változatunkban.